Protestatarii din 10 august l-au pus la punct pe Mihail Neamtu, care strangea semnaturi UPDATE Neamtu: N-am strans semnaturi, ci am dat autografe!

Marti, 13 August 2019, ora 16:14
25047 citiri
Protestatarii din 10 august l-au pus la punct pe Mihail Neamtu, care strangea semnaturi UPDATE Neamtu: N-am strans semnaturi, ci am dat autografe!
Foto: Facebook/ Mihail Neamtu

Mihail Neamtu a fost apostrofat, sambata, in Piata Victoriei, dupa ce a crezut de cuviinta sa stranga semnaturi pentru candidatura sa la prezidentialele din toamna, chiar de la protestatari.

Mihail Neamtu a fost huiduit de unele persoane de acolo, in timp ce discuta cu protestatari.

In jurul lui Neamtu se aflau persoane ce purtau tricouri cu sigla formatiunii politice Alternativa Dreapta.

Partidul a anuntat, luni, ca il va sustine la alegerile prezidentiale pe scriitorul si analistul politic Mihail Neamtu, nume vehiculat deja in cursa interna a Partidului Miscarea Populara pentru candidatul la Presedintie.

Numele lui Mihail Neamtu este vehiculat si in cursa interna a PMP pentru Presedintie, alaturi de Eugen Tomac, Robert Turcescu, Theodor Paleologu si George Mioc.

Mihai Neamtu: N-am strans semnaturi, ci am dat autografe!

Marti, 13 august, pe adresa redactiei ne-a fost trimis urmatorul drept la replica din partea lui Mihai Neamtu, pe care il redam integral.

"O societate dreapta si o presa democratica se bazeaza pe vechiul principiu al dreptului roman: audiatur et altera pars.

Am colaborat cu publicatii internationale (de la EuroNews pana, cel mai recent, la The Economist) si nimeni in presa credibila n-a eludat vreodata punctul de vedere al subiectului despre care se face vorbire.

Mai multe publicatii (Mediafax, StiriPeSurse.Ro, etc.) au transmis ca subsemnatul ar fi fost apostrofat in Piata Victoriei la mitingul Diasporei din 10 august pentru ca am strans semnaturi la alegerile prezidentiale din 2019. Informatia este categoric falsa si cer un drept la replica sub urmatorul titlu: N-am strans semnaturi, ci am dat autografe!

Pret de cateva ore, m-am aflat sambata in Piata Victoriei unde am interactionat cordial cu sute de oameni. Este adevarat ca timp de 30 de secunde, 4-5 cetateni ingrijorati (intre care si cunoscutul Marian Ceausescu, lider al miscarii #Rezist) mi-au reprosat verbal sustinerea pentru Referendumul din toamna anului 2018. Chestiunea a fost imediat lamurita. In cateva minute, am fost vazuti scandand impreuna sloganuri antiguvernamentale.

In rest, m-am intretinut cordial si am dat cateva autografe pentru cartile Varstele Iubirii si Visul Romaniei Mari.

N-au existat, asadar, tabele de semnaturi si nici liste. Nimeni n-a putut oferi probe video care sa justifice titlurile rostogolite in mediul online. Deontologic, era absolut imperativa intervievarea subiectului despre care se publica o asemenea stire falsa si tendentioasa. Cer, asadar, publicatiilor care au dezinformat publicarea acestui drept la replica.

Presa este a patra putere a unei democratii. Pe minciuna chiar nu putem construi o Romanie mai buna".

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Neamtu semnaturi protest Piata Victoriei huiduieli , #stiri Mihail Neamtu