Vlasov, urmarit penal intr-un nou dosar: A dat un post in schimbul promovarii unei legi

Luni, 02 Martie 2015, ora 18:07
3075 citiri
Vlasov, urmarit penal intr-un nou dosar: A dat un post in schimbul promovarii unei legi
Foto: Gazeta de Sud

Mihail Vlasov, fost presedinte al Camerei de Comert a Romaniei, este urmarit penal intr-un nou dosar, in care este acuzat ca i-a dat mita unui fost deputat un post de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International, in schimbul promovarii unui proiect de lege.

Surse citate de Mediafax au precizat ca este vorba despre fostul deputat Mircea Grosaru, decedat in februarie anul trecut.

"In cursul lunii februarie 2013, suspectul Mihail Vlasov, la acea data presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, i-a solicitat unui membru al Parlamentului Romaniei sa ii sustina interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat 'Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului'.

In schimbul sustinerii proiectului de lege, deputatul i-a pretins lui Vlasov Mihail ca, in calitatea sa de presedinte al Colegiului de conducere al Camerei Nationale, sa il numeasca in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, solicitare cu care Mihail Vlasov a fost de acord", se arata in comunicatul remis presei, luni, de DNA.

Conform sursei citate, in sedinta din data de 06.03.2013, deputatul a fost numit in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

"Pe parcursul urmaririi penale, a intervenit decesul persoanei care a dobandit calitatea de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International, astfel incat fata de acesta exista o cauza de impiedicare a punerii in miscare a actiunii penale", se mai precizeaza in comunicatul DNA.

Mihai Vlasov a fost audiat, luni, la DNA, fiindu-i aduse la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile in acest nou dosar.

La data de 27 februarie, Mihail Vlasov a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta. Decizia luata de Curtea de Apel Bucuresti nu este definitiva si poate fi contestata la instanta suprema.

Mihail Vlasov, condamnat la 4 ani de inchisoare

Predoiu ii da replica lui Tariceanu: Daca nu il opream, era inregistrat langa Vlasov

Vlasov a fost arestat preventiv si ulterior eliberat sub control judiciar intr-un dosar in care este acuzat ca a luat mita 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki.

Mihail Vlasov si-a recunoscut faptele si a solicitat instantei sa fie judecat in procedura simplificata, astfel incat sa-i fie redusa pedeapsa, insa cererea sa a fost respinsa de Curtea de Apel Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vlasov mita deputat lege post, #Vlasov mita deputat arbitru , #arestat
Comentarii