Belodedici, in The Guardian: Halagian nu e un antrenor mare

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 11:21
3239 citiri
Belodedici, in The Guardian: Halagian nu e un antrenor mare

Miodrag Belodedici a lansat un atac la adresa lui Florin Halagian, antrenor cu care a lucrat timp de doua luni la Steaua in 1984.

Intr-un interviu acordat cotidianului englez The Guardian, fostul fundas de fier al Romaniei sustine ca inlaturarea lui Halagian de la Steaua, in 1984, a fost o decizie excelenta.

"Echipa juca prost in campionat. Halagian nu era antrenorul potrivit. Eu cu Balint eram rezerve din cauza conceptiilor sale despre fotbal. Nu e un antrenor mare, e un antrenor potrivit pentru echipe mici. Ne punea sa jucam numai defensiv ", spune Belodedici.

Pe de alta parte, Belodedici are numai cuvinte de lauda la adresa lui Emerich Ienei, tehnician cu care a cucerit Cupa Campionilor Europeni in 1986.

"Mentalitatea lui Halagian si stilul sau de joc erau vechi si severe, pe cand Ienei era total diferit. Ne intelegea, ne vorbea frumos, ne explica tot", dezvaluie Belo.

Belodedici a mai vorbit pentru cotidianul britanic despre castigarea Cupei Campionilor cu Steaua Bucuresti, dar si cu Steaua Rosie Belgrad.

Un alt subiect de discutie a fost condamnarea la 10 ani de inchisoare primita de Belodedici dupa ce-a fugit din Romania in Serbia, pentru a juca la Steaua Rosie Belgrad.

"Nu-mi placea regimul din acea perioada. Nu-mi placea cum erau tratati jucatorii dupa cucerirea Cupei Campionilor. Eram tratati la fel ca inainte, n-aveam voie sa iesim afara... Asa ca am decis sa plec la echipa pe care o iubeam cel mai mult, Steaua Rosie Belgrad. Puteam sa plec oriunde, dar nu, eu am ales Belgradul", spune Belodedici.

Belodedici a povestit si cum a reusit sa iasa din Romania: "Am cerut un permis sa trec granita cu motivul ca ma duc s-o aduc inapoi pe mama din Iugoslavia, acolo unde isi vizita rudele. L-am obtinut si dus am fost".

In incheiere, englezii l-au intrebat pe Belodedici cine ar castiga intr-un meci Steaua Bucuresti '86 - Steaua Rosie Belgrad '91, iar raspunsul acestuia a fost de fapt o intrebare: "La ce echipa as juca eu?".

Miodrag Belodedici a jucat in cariera sa la Steaua Bucuresti, Steaua Rosie Belgrad, Valencia, Valladolid, Vilarreal si Atlante. A cucerit de doua ori Cupa Campionilor, cu Steaua Bucuresti in 1986 si Steaua Rosie Belgrad in 1991. In nationala Romaniei a strans 53 de selectii si a marcat 5 goluri.

In prezent, Belo lucreaza in cadrul Federatie Romane de Fotbal, ca director al centrelor de juniori.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Miodrag Belodedici, #Florin Halagian, #Steaua 1986, #Steaua Rosie Belgrad 1991 , #stiri Miodrag Belodedici