Antena 1 si Antena 3, amendate din cauza lui Mircea Badea

Marti, 28 Iunie 2011, ora 19:04
4079 citiri
Antena 1 si Antena 3, amendate din cauza lui Mircea Badea
Foto: CNA.ro

Posturile de televiziune Antena 1 si Antena 3 au fost amendate de Consiliul National al Audiozivualului, dupa ce au difuzat si redifuzat emisiunea "In gura presei", realizata de Mircea Badea, unde s-a folosit instigare la violenta si limbaj injurios.

"Consiliul a constatat ca Antena 1 a redifuzat emisiunea 'In gura presei', la orele 10:00, cu incalcarea dispozitiilor privind criteriile de clasificare a programelor in functie de ora de difuzare, respectiv art. 19 alin. 2 lit. f, k, l din Codul CNA, Titlul II Protectia minorilor, Capitolul I - Respectarea drepturilor minorului in programele audiovizuale ("(2) Responsabilitatea clasificarii programelor revine radiodifuzorilor si furnizorilor de servicii media la cerere, in conformitate cu urmatoarele criterii: f) psihologia personajelor si reperele morale pe care acestea le ofera copiilor sau adolescentilor; k) calitatea si tipologia limbajului; l) genul sau tema programului."), se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de catre CNA.

Tinand cont de sanctiunile anterioare aplicate posturilor Antena 1 si Antena 3 pentru incalcarea art. 40 alin. 3, Consiliul a hotarat:

Amenda in cuantum de 10.000 de lei pentru postul Antena 3 (6 editii ale emisiunii "In gura presei" din 15, 16, 23.03.2011; 1, 8, 10.05.2011);

Amenda in cuantum de 5.000 de lei pentru postul Antena 1 (mai multe editii ale emisiunii "In gura presei" redifuzate).

In aceeasi sedinta, CNA a dat o somatie publica 10 TV, pentru emisiunea "Nasul", a lui Radu Moraru, pentru incalcarea prevederilor privind principiul informarii corecte a publicului din art. 64 alin alin 1 lit. b din Codul CNA ("(1) In virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie sa respecte urmatoarele principii: b) informarea cu privire la un fapt sau un eveniment sa fie corecta, verificata si prezentata in mod impartial si cu buna-credinta").

Tot in sedinta de marti, CNA a amendat o serie de televiziuni locale pentru nerespectarea unor prevederi ale Legii audiovizualului si a acordat S.c Romtelecom S.A licenta pentru televiziunea Dolce Movie Fun.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#amenda cna antena, #CNA Mircea Badea , #Antena