CNA sanctioneaza pantofii lui Badea, dar lasa scenele de sex din reality show-uri

Marti, 13 Ianuarie 2009, ora 08:25
8898 citiri
CNA sanctioneaza pantofii lui Badea, dar lasa scenele de sex din reality show-uri
Foto: Gardianul

In timp ce sanctioneaza pantofii aruncati in platou de Mircea Badea, Consiliul National al Audiovizualului (CNA), institutia care vegheaza la moralitatea mass mediei romanesti, este neputincioasa in fata scenelor de sex si a injuraturilor difuzate in timpul unor reality show-uri.

De exemplu, in fiecare luni seara, de la ora 20.30, emisiunea "Test de fidelitate" ofera un spectacol ce detroneaza scenele de gelozie si povestile lacrimogene din telenovele.

Nu de putine ori, barbatul, un Don Juan de Romania, este prins de catre iubita sa in timp ce se distra si el pe canapea cu "ispita", scrie Gardianul.

Rasvan Popescu, presedinte al CNA, a declarat pentru cotidianul citat ca emisiuni precum "Test de fidelitate" nu pot fi amendate pentru scenele de sex pentru ca intra la categoria productii de fictiune, iar injuraturile sunt tratate doar cu bipuri, in loc de penalizari.

"Aceste emisiuni au mai fost in atentia noastra, dar s-a luat decizia ca aceste productii sa se transforme in emisiuni care nu folosesc persoane reale, ci actori. Astfel, intra in regimul dupa care sunt tratare productii de fictiune", a explicat Rasvan Popescu.

Televiziunile romanesti sunt invadate de astfel de reality-show-uri, in care oameni "obisnuiti" isi pun pe masa viata personala si nu se tem sa-si spele rufele in public.

National TV are "Iubire interzisa", ce se desfasoara dupa acelasi tipic ca "Test de fidelitate", in care un baiat sau o fata, casatoriti sau la inceput de relatie, decid sa-si insele partenerul de viata.

Moderatorul "Test de fidelitate", Ionut Adascalitei, sare in ajutorul fetelor sau baietilor dezamagiti in dragoste. Apoi, cel inselat, desi prins in fapt, este supus unui test de fidelitate pentru a demonstra, inca o data, ca-si insala si minte persoana iubita.

Prima TV si-a pastrat un public dedicat cu "Tradati in dragoste", iar Kanal D are in grila reality-show-uri precum "Nora pentru mama".

Liber la sex în satul olimpic. Măsura luată în privința paturilor sportivilor la JO de la Paris
Liber la sex în satul olimpic. Măsura luată în privința paturilor sportivilor la JO de la Paris
Capitala Franței va găzdui peste 9.000 de sportivi în vară, pe perioada Jocurilor Olimpice, care se vor desfășura între 26 iulie și 11 august. Interdicția de intimitate a sportivilor a...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Test de fidelitate, #Nora pentru mama, #Tradati in dragoste, #sex , #stiri Mircea Badea