Avocatul lui Mircea Basescu ameninta cu CEDO

Joi, 31 Iulie 2014, ora 13:50
2486 citiri
Avocatul lui Mircea Basescu ameninta cu CEDO
Foto: Arhiva

Avocatul Nelu Tasca a declarat joi, la Constanta, ca Mircea Basescu este mentinut in arest preventiv fara a exista motive temeinice si a mentionat ca va face plangere la CEDO in situatia in care instanta nu va dispune masura solicitata de aparare, de inlocuire a arestului preventiv cu arest la domiciliu.

"Clientul meu sta in arest preventiv fara motive temeinice. (...) In afara gravitatii faptei si a unui pericol public invocat abstract, pentru ca nu exista niciun pericol public daca ar fi cercetat sub arest la domiciliu, nu exista alte temeiuri care sa justifice aceasta masura.

Este clar pentru oricine. (...) Cu siguranta vom ataca la CEDO", a afirmat avocatul Nelu Tasca la intrarea in sediul Curtii de Apel Constanta, institutie unde se judeca recursul formulat de Mircea Basescu impotriva deciziei tribunalului de a mentine masura arestarii sale preventive.

Recursul a fost facut dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, magistratii constanteni au respins cererile lui Mircea Basescu si Marian Capatana pentru revocarea arestului preventiv si inlocuirea acestei masuri cu arestul la domiciliu.

Mircea Basescu, fratele presedintelui tarii, solicita arestul la domiciliu pentru a putea studia dosarul in care este anchetat si a se putea apara.

Mircea Basescu, inca o incercare: Vrea sa isi contruiasca apararea de acasa

Cererile celor doi inculpati de inlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu au fost facute dupa ce, anterior, magistratii au respins solicitarile acestora de punere in libertate si plasare sub control judiciar.

Mircea Basescu a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Mircea Basescu, audiat la DNA in cazul Nati Meir

In acelasi dosar a fost deferit justitiei si Marian Capatana, pentru complicitate la trafic de influenta.

Cei doi au fost arestati preventiv pe 20 iunie in urma deciziei Tribunalului Bucuresti, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice mai multe inregistrari in care fratele presedintelui recunostea ca a primit bani.

Potrivit DNA, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Capatana, in schimbul promisiunii acestuia ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului si a altor cereri incidente in respectiva cauza.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#avocat Mircea Basescu arest motive, #avocat Mircea Basescu arest CEDO, #Mircea Basescu arestat preventiv , #arestat