Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Mircea Basescu afla pe 21 iulie daca va fi eliberat

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 15:56
1708 citiri
Mircea Basescu afla pe 21 iulie daca va fi eliberat
Foto: Libertatea

Mircea Basescu a depus, miercuri, o noua cerere de eliberare din arest preventiv, iar aceasta va fi judecata in data de 21 iulie.

Solicitarea a fost adresata instantei la scurt timp dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a dat publicitatii motivele pentru care s-a decis mentinerea lui Mircea Basescu in arest preventiv, judecatorul apreciind ca o eventuala eliberare ar perturba ordinea publica, informeaza B1TV.

La data de 21 iulie, avocatii celor doi inculpati in dosar vor invoca, probabil, faptul ca acestia pot fi judecati in stare de libertate pentru ca nu mai reprezinta un pericol social concret, mai ales ca fapta de care sunt acuzati s-a petrecut in perioada 2011-2012.

De ce ramane in arest Mircea Basescu: Exista o stare de pericol social - motivarea instantei

In motivarea instantei, publicata miercuri, se mai arata ca "lasarea in libertate a inculpatilor ar induce perturbari grave ale disciplinei publice, ale respectului fata de lege, stimuland temerea colectiva ca justitia nu este eficienta impotriva unor fapte deosebit de periculoase - generand astfel un sentiment acut de insecuritate", se mai arata in motivare.

Mircea Basescu ramane in arest

In plus, se precizeaza ca, desi "presupusa activitate infractionala s-a derulat in perioada 2011-2012, nu se poate sustine ca trecerea timpului a diluat pericolul social generat".

Fratele presedintelui a fost retinut, joi, 19 iunie, dupa mai multe ore de audieri in calitate de suspect, el fiind acuzat de familia lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, ca a luat sute de mii de euro pentru a interveni pe langa magistrati ca sa il scape de inchisoare, ceea ce nu s-a intamplat.

A doua zi, Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva a lui Mircea Basescu si a complicelui sau, Marian Capatana, iar avocatii celor doi au contestat imediat decizia.

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, pe 27 iunie, ca Mircea Basescu ramane in arest si va fi judecat pentru trafic de influenta in stare de arest preventiv, decizia fiind definitiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Mircea Basescu cerere eliberare, #Mircea Basescu eliberat arest preventiv , #arestat