Mircea Basescu, la un pas de a fi eliberat - avocatul spune ca e in arest "nelegal" de 2 zile

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 10:55
3677 citiri
Mircea Basescu, la un pas de a fi eliberat - avocatul spune ca e in arest "nelegal" de 2 zile
Foto: Arhiva

Mircea Basescu, fratele presedintelui, afla joi decizia Inaltei Curti cu privire la masura de prelungire a arestarii preventive, stabilita de Curtea de Apel Constanta. Avocatul sau sustine ca Mircea Basescu se afla de doua zile in arest "nelegal".

Nelu Tasca afirma ca Tribunalul Constanta trebuia sa decida asupra prelungirii masurii de arestare preventiva, nu Curtea de Apel. "Din punctul meu de vedere, din data de 7 octombrie clientul meu, domnul Mircea Basescu, este in arest nelegal", a declarat avocatul pentru Ring.

Dupa decizia pe care o va da joi Curtea Suprema, avocatul va solicita revocarea mandatului de arestare emis pe numele lui Mircea Basescu.

"Imediat dupa ce se pronunta Inalta Curte, vom formula cerere de revocare a masurii (de prelungire a arestului preventiv - n.red.). Si, in mod normal, domnul Basescu trebuie pus in libertate, asa este normal, pentru ca nu poti sa ai mentinerea masurii fara sa ai cale de atac", a mai declarat avocatul fratelui presedintelui.

De asemenea, Nelu Tasca a anuntat ca Mircea Basescu isi va cauta dreptatea la CEDO.

Joi, Inalta Curte nu va judeca pe fond cazul Mircea Basescu, ci va trebui sa decida daca a fost vorba sau nu despre un viciu de procedura.

Saptamana trecuta, magistratii Curtii de Apel Constanta au respins cererile de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu depuse de Mircea Basescu si Marian Capatana. De altfel, pana in prezent toate solicitarile celor doi au fost respinse de judecatorii constanteni.

Mircea Basescu nu reuseste sa iasa de dupa gratii

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati preventiv in data de 20 iunie, dupa ce familia lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, a facut publice mai multe inregistrari facute cu camera ascunsa, care ar demonstra ca fratele presedintelui a primit diverse sume de bani in schimbul promisiunii ca va interveni pentru eliberarea interlopului din inchisoare.

Astfel, procurorii au cerut arestarea preventiva a lui Mircea Basescu sustinand ca exista probe si indicii temeinice conform carora el ar fi primit, prin intermediul lui Marian Capatana, suma de 250.000 de euro in schimbul unei interventii la magistratii investiti cu solutionarea dosarului in care Bercea era judecat pentru tentativa de omor.

Mircea Basescu, interviu din inchisoare: Nu mi se trage de la fini, e mana altcuiva. S-a umblat pe inregistrari

Mai mult, ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, familia lui i-ar fi dat lui Marian Capatana si suma de 350.000 de euro, in acelasi scop.

Conform anchetatorilor, din suma totala de 600.000 de euro care ar fi ajuns la Marian Capatana, Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Mircea Basescu Inalta Curte, #Mircea Basescu arestat nelegal, #Mircea Basescu eliberare , #arestat
Comentarii
Poza memorex
memorex
rank 1
20 iunie iulie august septembrie octombrie