Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Noi stenograme cu Mircea Basescu: Amenintari cu moartea ale fiului lui Bercea

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 20:34
11818 citiri
Noi stenograme cu Mircea Basescu: Amenintari cu moartea ale fiului lui Bercea

Mircea Basescu a fost amenintat de membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu, pentru a le returna banii pe care pretindeau ca i-au dat pentru ca fratele presedintelui sa intervina pe langa magistrati.

In rechizitoriul prin care DNA a trimis in judecata cinci membri ai familiei lui Bercea Mondialu, se arata ca Mircea Basescu a inregistrat cu telefonul mobil o convorbire purtata in data de 1 noiembrie 2013 cu Florin Anghel, fiul lui Bercea, in cadrul careia fratele presedintelui este amenintat cu moartea.

Rudele lui Bercea Mondialu, trimise in judecata pentru santaj (Video)

"De nu te-oi face acum sa nu mai fii bun toata viata ta...toate care mergeau...ca mi-ai luat 600.000 euro si nu ne-ai facut nimic. Sa stii de la mine...cum te-oi face...sa ma tii minte...toata viata ta (...) ca tu banii pe care mi i-ai luat de mine...Pai iti dai seama ce faci? Bai nenicule, nu-ti dai seama ce faci? La toate televiziunile acum...de la Bucuresti ma duc. De nu te-oi face de ras...in toata tara asta...sa auda pe tot globul...ai vazut ca nu erau bani...sa-l scapi", ii transmitea Florin Anghel lui Mircea Basescu.

Dupa aceasta discutie, Mircea Basescu a sesizat Parchetul de langa Tribunalul Constanta, unde s-a constituit un dosar penal, care insa a fost clasat in data de 29 aprilie 2014.

Din data de 2 noiembrie 2013, convorbirile telefonice purtate de Florin Anghel au fost interceptate de organele de urmarire penala. Astfel s-a stabilit ca Florin Anghel a discutat cu fiul unor gardieni de la Penitenciarul Colibasi, unde era incarcerat tatal sau, dar si cu o alta persoana, cu privire la posibilitatile a-l ajuta pe tatal sau, precum si cu fiul sefului Politiei orasului Draganesti Olt.

Procurorii noteaza ca familia Bercea a dat banii lui Marian Capatana, care promisese ca-i va remite lui Mircea Basescu, pentru a obtine eliberarea lui Bercea Mondialu.

Banii nu au ajuns insa la Mircea Basescu, fiind folositi de Marian Capatana pentru a cumpara societatea Aversa, lucru recunoscut chiar de catre Florin Anghel.

Florin Anghel, amenintari cu mortea pentru Marian Capatana: De nu-ti bag un cutit direct in cap...

"La randul sau, inculpatul Anghel Florin a afirmat ca persoana vatamata Basescu Mircea fusese pacalita de catre martorul Capatana Marian Adrian care luase banii de la el, dar nu ii folosise pentru a obtine eliberarea tatalui sau ci pentru a-i investi in societatea comerciala Aversa. In acest context, inculpatul Anghel Florin a exercitat amenintari cu moartea la adresa martorului Capatana Marian Adrian: '...la puscarie, de nu-ti bag un cutit direct in cap, le las les acolo!' si i-a reprosat acestuia investirea banilor primiti de la el in activitatea firmei Aversa: 'pai tu iei bani de la tata si-i bagi in Aversa?'", mai spun procurorii.

In context, Fanica Anghel i-a cerut lui Marian Capatana sa-i restituie de 280.000 euro sau sa treaca pe numele ei o casa: "sa moara copiii mei daca nu ma mut eu la tine in casa la Draganesti cu toti copiii mei! De nu te duci tu sa faci acte de vanzare cumparare pe numele meu...Marienica, sa fim intelesi, mergi cu mine la notar si imi faci acte pe casa ta...pe tot ce este al tau".

Noi stenograme cu Mircea Basescu: "Nici frate-miu nu are bani!"

La randul lui, Florin Anghel il ameninta si el pe Marian Capatana: "daca nu, sa moara familia mea (il bate pe umar pe Capatana) de nu injunghii pe toti".

Totodata, Anghel Fanica s-a aratat nemultumita de faptul ca Marian Capatana investise banii primiti pentru eliberarea sotului ei in firma Aversa, din discutie rezultand ca acesta nu daduse banii lui Mircea Basescu: "Mariane, unde e banii? Mariane, tu ai mancat banii atunci!...unde-i banii mei care ti i-am dat? Unde i-ai dus? Uite, cumatrul zice ca nu i-ai dat nici un ban lui! Da, uite-l!...pe noi ne intereseaza asta: unde e banii pe care ti i-am dat? Unde i-ai dus? Uite, cumatrul zice ca nu i-ai dat nici un ban lui...Eu ti-am dat bani sa-i dai la Aversa?...Sa-mi iei banii si sa-i pui la Aversa...Pai daca tu stiai ca imi iei banii si ii pui la Aversa nu trebuia sa imi iei banii, bai".

Mircea Basescu, inregistrat la "negocieri" cu fiul lui Bercea Mondialu. Reactia fratelui presedintelui

In timpul anchetei, Marian Capatana le-a spus procurorilor ca, in luna aprilie sau mai 2011, a luat cu imprumut de la Florin Anghel suma de 600.000 euro.

El a precizat ca a primit banii respectivi in doua transe, iar scopul imprumutului a fost acela de a achizitiona mijloacele de productie ale SC Aversa SA, vandute la licitatie de catre AVAS in cadrul procesului de reorganizare judiciara a societatii.

Marian Capatana a adaugat ca nu a primit banii pentru a obtine eliberarea din arest a lui Bercea Mondialu, ca nu a afirmat la nici un moment ca ar avea, personal sau prin intermediari, influenta asupra vreunui magistrat care ar fi putut sa il puna in libertate pe acesta.

El a mai declarat ca i-a restituit lui Florin Anghel suma de 320.000 euro, in perioada mai - iunie 2012, plata fiind facuta in biroul lui Mircea Basescu din Portul Constanta Sud - Agigea, astfel incat este posibil ca membrii familiei lui Bercea sa fi apreciat ca banii restituiti lor ar fi provenit de la Mircea Basescu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#amenintari Bercea Mircea Basescu, #Florin Anghel amenintari moartea, #stenograme Mircea Basescu , #Bercea Mondialu