Mircea Basescu, trimis in judecata de DNA

Luni, 14 Iulie 2014, ora 15:52
5823 citiri
Mircea Basescu, trimis in judecata de DNA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a fratelui presedintelui, Mircea Basescu, si a celui care ar fi intermediat banii intre acesta si familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, Marian Capatana.

Cei doi, care se afla in arest preventiv, au fost trimisi in judecata in dosarul in care Mircea Basescu este acuzat ca ar fi primit mita de la rudele lui Sandu Anghel pentru a-l scapa pe acesta de inchisoare.

Procurorii anticoruptie arata ca Mircea Basescu este trimis in judecata pentru trafic de influenta, in vreme ce Marian Capatana este acuzat de complicitate la infractiunea de trafic de influenta.

Mircea Basescu, arestat pentru ca voia sa vanda libertatea ca o marfa

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanta, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in acest dosar.

Ce acuzatii i se aduc fratelui presedintelui

In rechizitoriul intocmit de procurorii DNA se arata ca Mircea Basescu s-ar fi folosit de calitatea de membru al familiei prezidentiale si de numele sefului statului pentru a obtine o solutie favorabila in cazul lui Bercea Mondial.

Anchetatorii sustin ca este clar din inregistrarile depuse drept proba de familia lui Bercea si facute publice de Antena 3 ca Mircea Basescu si Marian Capatana s-au folosit de numele presedintelui si ca fratele sefului statului a primit bani pentru a interveni la Traian Basescu.

Inregistrarile cu Mircea Basescu la "negocieri" sunt reale - expertiza ceruta de DNA

Procurorii au precizat ca "exista probe si indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rezonabila" ca Mircea Basescu, in perioada februarie 2011 - februarie 2012, a primit suma de 250.000 de euro din totalul de 600.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar.

In schimbul celor 250.000 de euro, Mircea Basescu a promis ca va interveni pe langa magistratii care se ocupa de cazul "tatalui denuntatorului", adica Bercea Mondial, pentru "a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate".

DNA pune sechestru pe averea lui Mircea Basescu - despre ce suma uriasa e vorba

Mircea Basescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pe 20 iunie, iar DNA a pus ulterior sechestru asigurator pe averile fratelui presedintelui si a lui Marian Capatana.

D.T.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Mircea Basescu judecata, #Mircea Basescu DNA, #Mircea Basescu Bercea , #DNA