Dosarul de santajare a lui Mircea Basescu nu se mai judeca la Constanta

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 10:44
2508 citiri
Dosarul de santajare a lui Mircea Basescu nu se mai judeca la Constanta
Foto: Arhiva (B1 TV)

Procesul in care mai multi membri ai familiei lui Sandu Anghel sunt judecati pentru ca l-ar fi santajat pe Mircea Basescu, fratele fostului presedinte al Romaniei, va fi mutat de la Curtea de Apel Constanta la Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis cererea de stramutare a procesului in care mai multe persoane din familia lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondialul, sunt judecate pentru ca l-ar fi santajat pe Mircea Basescu, fratele fostului presedinte al Romaniei.

Mircea Basescu, 4 ani de inchisoare cu executare - sentinta nu este definitiva

"Admite cererea formulata de petentii Anghel Fanica, Anghel Grinica Ion, Constantin Marius, Anghel Izaura si Anghel Florin si dispune stramutarea judecarii cauzei ce formeaza obiectul dosarului nr. 822/36/2015 al Curtii de Apel Constanta la Curtea de Apel Bucuresti", au decis magistratii.

In octombrie 2015, patru dintre cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, judecati pentru santajarea lui Mircea Basescu, au fost condamnati la pedepse cu executare cuprinse intre trei ani si noua luni de inchisoare si 12 ani si 11 luni, totodata ei fiind obligati la plata de daune morale de 7.000 de euro, hotararea nefiind definitiva.

Magistratii Tribunalului Constanta l-au condamnat pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondialul, la sapte ani si opt luni de inchisoare pentru santaj, la care se adauga o pedeapsa mai veche, de cinci ani si trei luni de inchisoare, primita de acesta in dosarul in care a fost condamnat si Sandu Anghel, dupa ce si-ar fi injunghiat un nepot intr-un bar din localitatea Draganesti Olt, pedeapsa finala fiind de 12 ani si 11 luni de inchisoare.

Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondialul, a fost condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare, Fanica Anghel, sotia lui Bercea, la trei ani si noua luni de inchisoare, iar Izaura Anghel, fiica lui Sandu Anghel, a primit patru ani si cinci luni de inchisoare.

In cazul lui Grinica Ion, fiul lui Sandu Anghel, care la data comiterii faptei era minor, instanta a dispus o masura neprivativa de liberate, de sase luni sub supraveghere.

Decizia a fost atacata atat de procurori, cat si de inculpati.

Potrivit rechizitoriului, in noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Basescu, fratele fostului presedinte Traian Basescu, 280.000 de euro, in caz contrar amenintand cu dezvaluirea in presa a unor informatii compromitatoare, de coruptie, in care ar fi fost implicat acesta si familia sa.

In 26 martie 2014, Florin Anghel, impreuna cu mama sa, Fanica, l-ar fi amenintat si pe Marian Capatana, martor in dosar, pentru a-l determina sa dea suma de 280.000 de euro sau sa isi transfere averea in proprietatea lor.

Ulterior, in 26 mai si 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, si fratele minor al femeii, Grinica Ion Anghel, ar fi mers din nou la Mircea Basescu, cu aceleasi amenintari despre pretinsa implicare in infractiuni de coruptie, cu scopul de a-l determina sa le dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, in 29 mai 2014, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Basescu, fiind prinsi in flagrant de procurorii anticoruptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Mircea Basescu proces mutat, #proces Mircea Basescu , #santaj