Cateva intrebari pentru domnul Ponta (Opinii)

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 23:23
4676 citiri
Cateva intrebari pentru domnul Ponta (Opinii)
Foto: RTV

Invitat la o dezbatere televizata, nu cu mult timp in urma, actorul Mircea Diaconu a jucat intr-unul din cele mai slabe roluri din viata sa. A jucat rolul de avocat al actualului guvern Ponta.

Intre altele, incercand sa explice lipsa unor masuri concrete ale actualului executiv vizavi de "marile restituiri" promise, Mircea Diaconu spunea ca guvernul Ponta nu este decat "un administrator interimar" care nu isi poate permite masuri extreme. Cat "adevar" era in aceasta suava afirmatie, s-a vazut in putin mai tarziu.

Dupa un numar record de ordonante de urgenta, guvernul Ponta a reusit sa arunce in aer nu numai echilibrul bietului nostru leu, dar si obisnuita liniste estivala a bravilor nostri parlamentari.

Multe intrebari ar putea fi adresate noilor diriguitori ai tarii - care de la o simpla motiune de cenzura adresata fostului executiv, s-au trezit acum ca vor sa arate tarii ca nu degeaba au chiulit in trecut de la lucrarile Parlamentului.

Totusi, pentru ca in ciuda papusarilor din spatele lor, exista doar doi lideri ai acestei actiuni, am sa restrang aria intrebarilor doar la cuplul "Crin si Ponta". Iar pentru ca dintre acestia doi, primul oricum vorbeste mult, fara sa spuna de fapt nimic, o sa ma rezum in a-i pune cateva intrebari doar tanarului Victor Ponta.

- daca ii este indiferenta parerea Europei fata de ce politica interna a Romaniei, atunci de ce s-a inghesuit sa urce in avionul cu destinatia Bruxelles, cu pretul incalcarii Constitutiei Romaniei?

- ce sens mai are consultarea Curtii Constitutionale si in ultima instanta chiar existenta sa, daca deciziile sale sunt oricum neluate in seama?

- daca acuzatiile explicite aduse de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se pare ca il lasa rece pe conjuncturalul nostru prim-ministru, atunci cum vede el continuarea relatiilor romano-germane in viitor?

- daca reactia ferma de dezaprobare din partea Statelor Unite ale Americii vizavi de incalcarea grosolana a principiilor statului de drept il lasa de asemenea indiferent pe Victor Ponta, atunci cum vede domnia sa continuarea relatiilor bilaterale dintre Romania si Statele Unite in viitor?

- si in fine daca visul sau de a-l debarca pe Traian Basescu va deveni realitate pe 29 iulie, in ce moneda va reintregi pensiile? In leul devalorizat, sau in moneda euro pe care momentan se pare ca o dispretuieste?

In loc de Post Scriptum:

Duminica, in cadrul unui interviu pentru postul german ZDF, seful statului german Joachim Gauck i-a adresat cancelarului Angela Merkel indemnul sa depuna eforturi pentru a le explica mai bine germanilor salvarea euro si consecintele acesteia.

Ea are obligatia - a continuat presedintele Germaniei - sa descrie in mod foarte detaliat ce inseamna acest lucru din punct de vedere fiscal".

Oare potrivit "logicii" USL, asta nu inseamna tot "o grava incalcare a Constitutiei Germaniei"?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta vizita Bruxelles, #Ponta declaratii Merkel, #Ponta referendum Basescu , #actor