Mircea Diaconu spune ca nu e anchetat de Parchetul din Paris si lamureste cati asistenti are

Joi, 07 Aprilie 2016, ora 16:59
4824 citiri
Mircea Diaconu spune ca nu e anchetat de Parchetul din Paris si lamureste cati asistenti are
Foto: Ziare.com

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu a precizat ca nu este anchetat de procuratura franceza si ca numarul de asistenti locali pe care ii are nu mai este de 13, cum aparea in urma unei informatii preluate de presa.

Eurodeputatul a trimis un drept la replica catre Ziare.com, referitor la "unele informatii vehiculate in mass-media cu privire la numarul de asistenti si activitatea" sa.

"Informatiile pe acest subiect au aparut in presa, in aproape aceeasi forma, in urma cu exact un an de zile. Mircea Diaconu a solicitat atunci celor in drept sa-i spuna daca il ancheteaza procuratura franceza, iar raspunsul primit a fost negativ, lucru pe care l-a comunicat public la acel moment.

Organizarea biroului de europarlamentar al lui Mircea Diaconu se afla perfect in limitele standardelor si procedurilor parlamentare, fiind controlata, verificata si avizata de Parlamentul European. Informatiile pe aceasta tema sunt publicate pe site-ul Parlamentului European: Mircea Diaconu are trei asistenti la Bruxelles si cinci in tara, iar cheltuielile la acest capitol sunt sub doua treimi fata de fondurile alocate", se arata in comunicat.

Numar mare de asistenti locali pentru europarlamentari - ce roman are 13 ajutoare

De asemenea, sunt precizate detalii despre activitatea lui Mircea Diaconu din Parlamentul European, fiind respectiv prezentate "cateva dintre rapoartele la care a lucrat":

  • Raportor din partea Parlamentului European pe raportul "Catre o abordare integrata a patrimoniului cultural european"
  • Raportor din partea PE pe avizul comisiei CULT referitor la "Posibilitatea de a extinde protectia indicatiilor geografice ale Uniunii Europene la produsele neagricole"
  • Raportor din partea grupului politic ALDE (raportor din umbra) pe raportul "Filmul european in era digitala"
  • Raportor din partea grupului politic ALDE (raportor din umbra) pe avizul TTIP

In stirea EurActiv.fr, din urma cu un an, se arata ca atunci exista o ancheta a Parchetului din Paris, in legatura cu asistentii parlamentari ai Frontului National in Parlamentul European, "in urma unui denunt al lui Martin Schulz (presedintele PE - n.red.), privind fapte ce sunt susceptibile ca ar reprezenta abuz de incredere".

In articol se facea referire la numarul mare de asistenti locali pe care unii europarlamentari ii aveau, fiind dat exemplu si Mircea Diaconu, care avea 13 astfel de ajutoare.

F.N.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Mircea Diaconu parchet Paris, #Mircea Diaconu asistenti locali, #Mircea Diaconu asistenti parlamentari, #Mircea Diaconu drept replica , #europarlamentar