Mircea Diaconu, acuzat de managerul Salii Palatului de epurare politica

Sambata, 12 Mai 2012, ora 18:16
5026 citiri
Mircea Diaconu, acuzat de managerul Salii Palatului de epurare politica

Catalin Lucian Iliescu, manager la Sala Palatului si candidat al PDL la Primaria sectorului 2, il acuza pe ministrul Culturii, Mircea Diaconu, intr-un comunicat trimis redactiei Ziare.com, ca practica epurarea politica, conform doctrinei lui Crin Antonescu.

Diaconu ii da replica, precizand ca a dispus efectuarea unui control privind activitatea de management a desfasurata la Sala Palatului, in vederea verificarii posibilelor disfunctionalitati si nereguli in functionarea institutiei. Demersul vine, potrivit unui comunicat de presa remis redactiei Ziare.com, in urma unor sesizari conform carora, din calitatea de manager al Salii Palatului, candidatul PDL la Primaria Sectorului 2 - Lucian Iliescu se foloseste de fondurile publice si de imaginea institutiei pe care o conduce, in beneficiul campaniei electorale desfasurate de acesta.

"Incompatibilul Mircea Diaconu, membru al PNL, numit ministru al Culturii in deja compromisul Guvern Ponta m-a somat sa-mi dau demisia din functia de manager al Salii Mari a Palatului desi eu ocup aceasta functie prin concurs si nu in urma unei numiri politice. In caz contrar, m-a amenintat ca ma demite el. El, urmaritul penal", incepe Catalin Lucian Iliescu.

Acesta considera ca motivele santajului politic pe care il practica" incompatibilul si urmaritul penal Mircea Diaconu" asupra sa nu au nicio legatura cu activitatea manageriala pe care o desfasoara: "Urmaritul penal NU mi-a reprosat absolut nimic, profesional. Singura lui preocupare fata de mine o reprezinta apartenenta mea la Partidul Democrat Liberal".

Catalin Lucian Iliescu ii reaminteste lui Diaconu de ce este el insusi acuzat: urmarit penal si in proces la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru conflict de interese, pentru ca si-a numit sotia in functia de regizor la teatrul pe care el il conducea si, in plus, este si incompatibil deoarece a detinut, simultan, calitatea de senator si functia de director de teatru.

"Daca cineva ar trebui sa-si dea demisia, acela ar fi chiar el insusi!", continua managerul Salii Palatului, apreciind ca "Mircea Diaconu este clona perfecta a sefului lui de partid, Crin Antonescu. Singura lui preocupare, ca ministru, este sa puna in practica celebra expresie a acestuia: cand vom veni noi la putere, vom da afara si femeile de serviciu".

Catalin Lucian Iliescu il anunta public pe Diaconu ca nu va demisiona "doar pentru ca el este dornic sa intre in gratiile lui Crin Antonescu prin aplicarea doctrinei PCR, actualmente PNL: cine nu este cu noi, este impotriva noastra".

In fine, managerul Salii Palatului aminteste ca se afla la conducerea institutiei din anul 2010, si a reusit sa aduca institutia pe profit si in circuitul international:

"La preluarea Salii Palatului, situatia financiara a acesteia era precara iar pozitia ei, de institutie de cultura, era subapreciata. In timpul mandatului meu, am reusit sa aduc institutia pe profit, am facut investitii, am introdus Sala Palatului in circuitul international, fapte probate public prin toate evenimentele de calitate care se desfasoara frecvent in institutie. Manifestari cunoscute nu doar de marea majoritate a bucurestenilor, dar si de oamenii din tara".

Diaconu spune ca Iliescu se victimizeaza electoral

La randul sau, Diaconu ii replica lui Catalin Lucian Iliescu, anuntand ca a dispus efectuarea unui control privind activitatea de management a desfasurata la Sala Palatului, fiindu-i sesizat ca Lucian Iliescu se foloseste de fondurile publice si de imaginea institutiei pe care o conduce, in beneficiul campaniei electorale desfasurate de acesta.

"Avand in vedere faptul ca orice act cultural este o forma de manifestare a identitatii nationale, ministrul Culturii si Patrimoniului National considera ca orice forma de implicare a institutiilor de cultura in activitatea politica este o pervertire a rolului acestora in societatea romaneasca", se arata in comunicat.

Diaconu apreciaza ca reactia managerului de la Sala Palatului este motivata electoral. "Lucian Iliescu cuprins de marasmului luptei electorale a preferat sa se victimizeze, politizand pana si dialogul inter-institutional, facand astfel abstractie de faptul ca institutia pe care o conduce este finantata din bani publici".

Ministrul Culturii incheie precizand ca "raportul controlului care va fi efectuat va fi dat publicitatii, iar masurile care se vor lua vor fi in concordanta cu rezultatele acestuia".

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Diaconu acuzat epurare politica, #Lucian Iliescu acuza Diaconu epurare politica, #Diaconu epurare politica Sala Palatului , #ministrul Culturii