Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mircea Diaconu, in instanta - I-a platit drepturi de autor lui Chopin

Joi, 07 Iunie 2012, ora 11:58
8032 citiri
Mircea Diaconu, in instanta - I-a platit drepturi de autor lui Chopin
Foto: Arhiva

Curtea de Conturi a descoperit mai multe deficiente la Teatrul Nottara, condus pana in decembrie 2011 de Mircea Diaconu, printre neregulile constatate fiind depasirea cheltuielilor cu personalul sau plata drepturilor de autor pentru efecte scenice sau compozitori decedati.

Prima constatare a fost ca o parte din cheltuielile cu personalul au fost depasite cu 57.000 de lei. O alta problema au reprezentat-o diurnele incasate de actori atunci cand erau plecati in turneu, in tara sau strainatate, informeaza B1TV.

Controlul Curtii de Conturi a mai scos la iveala ca aproape 20.000 de lei au fost trecuti gresit in contabilitatea institutiei, fiind inscrisi la sectiunea "bunuri si servicii". De asemenea, alti 20.000 de lei au fost cheltuiti de conducerea Teatrului Nottara pentru drepturi de autor necuvenite.

Astfel, inspectorii au ramas suprinsi ca s-au platit drepturi de autor pentru piese care au iesit din perioada de protectie, in cazul unor compozitori clasici, printre care Chopin, Tchaikovsky, Bach, Bizet, dar si pentru efecte sonore: valuri, pescarusi, pasi, picaturi sau onomatopee.

Banii au fost virati catre o asociatie din Romania acreditata sa gestioneze drepturile de autor in domeniul muzical.

Conform Curtii de Conturi, vinovati au fost gasiti directorul-manager Mircea Diaconu, contabilul sef si mai multi functionari. Imediat dupa finalizarea controlului directorul Teatrului, Mircea Diaconu, a contestat in instanta, iar procesul continua la Curtea Suprema de Justitie.

Ar trebui sa plece Mircea Diaconu de la Ministerul Culturii? - Sondaj Ziare.com

Mircea Diaconu, in prezent ministru al Culturii, mai are doua procese, unul cu Agentia Nationala de Integritate si un al doilea in care este urmarit penal pentru modul in care si-a promovat sotia la Teatrul Nottara.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Mircea Diaconu proces Curtea Conturi, #Mircea Diaconu procese, #Mircea Diaconu drepturi autor, #Mircea Diaconu bani efecte sonore , #ministrul Culturii
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Draga maestre Diaconu:
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4