Vice PNL: Ma mir ca Victor Ponta nu ia in considerare prezumtia de nevinovatie

Luni, 24 Martie 2014, ora 17:30
2444 citiri
Vice PNL: Ma mir ca Victor Ponta nu ia in considerare prezumtia de nevinovatie
Foto: Ampress.ro

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu se arata mirat ca Victor Ponta nu tine cont de prezumtia de nevinovatie de care se bucura Eduard Hellvig in cazul acuzatiilor de incompatibilitate, punandu-l pe acelasi plan cu Mircea Diaconu.

Replica vine la scurt timp dupa ce Victor Ponta a declarat ca nu intelege de ce Mircea Diaconu a fost scos de PNL de pe lista pentru europarlamentare, cata vreme Eduard Hellvig a ramas.

"Mai e un lucru pe care nu l-am inteles: povestea cu decizia ANI si scoaterea de pe lista. Eu am o relatie foarte buna, civilizata si nu am nimic sa-i reprosez lui Hellvig, dar si el a plecat din Guvern tot pentru o decizie ANI. Adica, el a urcat pe lista in locul lui Diaconu. Nu e adevarat ca l-ai scos pe Diaconu pentru ANI ca, atunci, trebuia sa-l scoti si pe Hellvig", a declarat Victor Ponta duminica seara.

Contactat de Ziare.com, Mihai Voicu a explicat: "Diferenta majora consta in faptul ca intr-o situatie este vorba despre o decizie definitiva si irevocabila, iar in cealalta situatie este vorba de un proces in curs si ma mir ca domnul Victor Ponta nu ia in considerare prezumtia de nevinovatie, un drept fundamental al oricarui cetatean".

In cazul lui Mircea Diaconu exista o decizie definitiva si irevocabila a Inaltei Curti, emisa la data de 19 iunie 2012, prin care s-a mentinut raportul ANI care l-a declarat pe acesta incompatibil. Procesul lui Eduard Hellvig, acuzat si el de incompatibilitate, este inca in desfasurare, neexistand o decizie definitiva a instantei.

Horia Georgescu (ANI): Cine strange semnaturi pentru Diaconu incalca legea

Intrebat ce ar fi riscat PNL in cazul in care Mircea Diaconu era pus pe lista de candidati si BEC ii invalida candidatura, vicepresedintele Mihai Voicu a explicat: "Primul efect ar fi fost invalidarea candidaturii domnului Mircea Diaconu, urmata imediat de descompletarea listei de candidati a PNL cu efecte mergand inclusiv pana la reprezentarea in sectiile de votare".

"Filialele noastre teritoriale nu si-au asumat acest risc, pe buna dreptate", a subliniat acesta.

De asemenea, rugat sa comenteze faptul ca Victor Ponta si Partidul Conservator incurajeaza candidatura lui Mircea Diaconu, dar ca independent, fara sa il puna pe propria lista de candidati, Mihai Voicu a refuzat sa faca acest lucru spunand ca se gandeste ca, probabil, e vorba de aceleasi ratiuni, "numai ca intervine si un dublu limbaj".

Crin Antonescu: De ce nu candideaza Mircea Diaconu pe listele PSD-PC?

Antonescu: Situatia lui Hellvig, comparabila cu cea a Ecaterinei Andronescu

Prezent la sediul BEC pentru depunerea dosarelor de candidatura al PNL, Crin Antonescu i-a dat si el o replica lui Victor Ponta, mentionand, de asemenea, ca in situatia lui Eduard Hellvig nu se compara cu cea a lui Mircea Diaconu, dar este aceeasi cu cea a Ecaterinei Andronescu.

"Domnul Eduard Hellvig nu este deloc intr-o situatie comparabila cu cea a domnului Mircea Diaconu, este intr-o situatie comparabila cred cu cea a doamnei Andronescu. Deci, domnul Hellvig se afla intr-un litigiu care se desfasoara in instanta, impotriva domnului Hellvig nu exista nicio sentinta definitiva, ceea ce din pacate este cazul lui Mircea Diaconu", a spus Antonescu.

Declarata incompatibila de ANI, Ecaterina Andronescu se afla pe locul 2 pe lista candidatilor PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Mircea Diaconu a fost scos saptamana trecuta de pe lista PNL pentru europarlamentare, motiv pentru care a demisionat din partid si a decis sa stranga cele 100.000 de semnaturi necesare pentru o candidatura independenta.

Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
#Mihai Voicu Ponta europarlamentare, #Ponta Diaconu Hellvig europarlamentare, #Diaconu scos lista PNL , #PNL