Sergiu Nicolaescu despre decizia ICCJ in cazul lui Diaconu: Nu este corecta

Marti, 19 Iunie 2012, ora 21:24
3709 citiri
Sergiu Nicolaescu despre decizia ICCJ in cazul lui Diaconu: Nu este corecta
Foto: Arhiva

Regizorul Sergiu Nicolaescu a declarat, marti, ca decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) potrivit careia Mircea Diaconu s-a aflat in incompatibilitate intre anii 2008 si 2011 cand a fost si senator si director al Teatrului Nottara nu este corecta.

"Nu, nu mi se pare corecta decizia. Era un om activ, un om potrivit. Imi pare foarte rau si ma surpinde aceasta veste, ma simt oarecum stangaci, dar trebuie sa spun ca el va ramane acelasi om activ in actoria romana de arta si cinema, acelasi membru al PNL, acelasi om care a insemnat ceva si ca ministru. Nu cred ca va influenta cariera lui Mircea Diaconu", a declarat Nicolaescu la Antena 3.

Totodata, el si-a exprimat speranta ca in locul lui va fi numita o persoana la fel ca Diaconu: "Ar fi fost un bun ministru, fara indoiala. Sper sa fie pus in locul lui cineva la fel cum era Mircea Diaconu. Sa fie un om care sa aiba legatutra cu cultura, direct".

Mircea Diaconu, incompatibil - trebuie sa demisioneze din Guvern si Senat

"In clipa in care va fi numit un un nou ministru, atunci o sa-mi spun parerea, dar pana atunci nu pot si nu am de ce sa-mi spun parerea. Orice om care a realizat ceva in arta sau cultura romaneasca ar fi potrivit sa conduca Ministerul Culturii", a adaugat Nicolaescu.

Mircea Diaconu a demisionat, marti, din functia de ministru al Culturii.

"Ma retrag din guvern, nu sunt dat afara de nimeni", a declarat Diaconu, intr-o conferinta de presa sustinuta marti.

Decizia lui vine dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis marti, definitiv si irevocabil, ca Mircea Diaconu s-a aflat in incompatibilitate intre anii 2008 si 2011 cand a fost si senator si director al Teatrului Nottara.

Instanta Suprema a dat dreptate astfel Agentiei Nationale de Integritate, care daduse o decizie similara pe care Diaconu a atacat-o in justitie.

Ca urmare a acestei decizii, Mircea Diaconu pierde atat postul de ministru al Culturii, cat si functia de senator. De asemenea, potrivit legii, el nu va mai putea ocupa o functie publica timp de trei ani.

Presedintele liberalilor, Crin Antonescu, a anuntat in cadrul aceleasi conferinte de presa ca senatorul Puiu Hasotti este propunerea Partidului National Liberal pentru functia de ministru al Culturii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Sergiu Diaconescu Mircea Diaconu, #Mircea Diaconu incompatibil, #ICCJ Mircea Diaconu incompatibil , #proces