17 senatori isi pot pastra functiile publice

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 13:16
2843 citiri
17 senatori isi pot pastra functiile publice

Membrii Comisiei juridice a Senatului au avizat, marti, solicitarile a 17 senatori cu privire la cumulul de functii.

Comisia a stabilit ca liberalul Mircea Diaconu poate ramane director al Teatrului Nottara, informeaza Newsin.

De asemenea, senatorul PNL Liviu Campanu poate profesa ca medic, Dan Voiculescu (PSD+PC) isi poate continua activitatea ca profesor universitar la ASE Bucuresti, iar Dan Sova (PSD+PC), Ioan Mang (PSD+PC) si Serban Valeca (PSD+PC) ca profesori universitari.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda si cel al PD-L, Florin-Mircea Andrei, pot profesa ca si avocati.

In plus, o serie de senatori au cerut Comisiei sa le dea un aviz pentru cumulul cu functia de profesor. Juristii au stabilit ca nu exista incompatibilitati pentru Ioan Chelaru (PSD) - profesor la Universitatea Hyperion, Tudor Udristoiu (PD-L) - profesor universitar, sef de sectie la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, Gheorghe David (PD-L) - profesor universitar la Facultatea de Agricultura Timisoara. De asemenea, senatorul PNL Paul Ichim poate conduce o sectie a Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Apostol Andrei din Galati, iar liberalul Liviu Titus Pasca poate fi in continuare medic de familie.

In plus, senatorul PD-L Viorel Badea poate ramane vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrii Bucuresti, senatorul PSD Doina Silistru - cercetator stiintific principal la Statiunea de Cercetare pentru Cultura Pajistilor din Vaslui, senatorul PD-L Iulian Urban - consilier juridic la Agentia de Colectare Debite Urban si Asociatii, iar Radu Feldman Alexandru (PNL) - angajat al Camerei de Comerti si Industrie a Romaniei.

Potrivit Statutului parlamentarilor, calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, cu exceptia celei de membru al Guvernului, precum si cu functiile de presedinte, vicepresedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la societati comerciale, inclusiv la banci ori la alte institutii de credit, la societati de asigurare si la cele financiare, precum si in institutii publice.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#comisie juridica Senat, #cumul functii senatori, #Mircea Diaconu senator , #senator