Cand discuta senatorii scrisoarea lui Basescu

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 16:12
2106 citiri
Cand discuta senatorii scrisoarea lui Basescu

Vicepresedintele Senatului, Petru Filip (PSD), a declarat marti ca senatorii nu au fost convocati de presedintele Crin Antonescu special in urma scrisorii in care Traian Basescu cere reluarea votului pentru Mircea Diaconu (PNL), dar ca o sedinta a BP va avea loc la 19 noiembrie.

Filip a precizat ca scrisoarea presedintelui Traian Basescu va fi discutata cu siguranta cel mai tarziu in data de 19 noiembrie, adica lunea viitoare, atunci cand va avea loc o sedinta a Biroului Permanent al Senatului.

"In afara de aceasta sedinta, nu am primit nicio convocare suplimentara. Era sarcina presedintelui sa ne anunte daca era cazul", a subliniat social-democratul.

Reluarea votului plenului pentru incetarea mandatului senatorului PNL Mircea Diaconu, asa cum cere Traian Basescu, se poate realiza, deoarece este "o chestiune de buna functionare a Senatului", a mai declarat Filip.

"Cu acceptul plenului si la propunerea unuia dintre liderii politici, se poate relua votul deoarece nu este o chestiune legata neaparat de regulament, ci mai degraba este o chesiune de functionare a Parlamentului, de buna functionare a Senatului. Biroul Permanent poate, deci, propune plenului, o rediscutare", a punctat vicepresedintele Senatului.

Presedintele Traian Basescu a trimis luni presedintelui Senatului, Crin Antonescu, o scrisoare in care solicita rediscutarea situatiei senatorului PNL Mircea Diaconu care a fost declarat incompatibil, dar plenul Senatului nu a dorit sa constate incetarea mandatului.

Basescu iese la atac: Au castigat romanii vreun leu din suspendarea mea?

Cererea similara trimisa sefului Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care viza rediscutarea de catre deputati a urmaririi penale a fostilor ministri Victor Paul Dobre (PNL) si Laszlo Borbely (UDMR), a fost respinsa luni in plen.

Hrebenciuc nu a supus votului Camerei solicitarea lui Basescu

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#solicitare Basescu Senat Diaconu, #Mircea Diaconu revocare Senat , #senator
Comentarii
Poza TaraVrancei
TaraVrancei
rank 5
Domnule Filip .. va simtiti bine in postura de pup-in-c.u.r.-ist