Diaconu, din nou la Parchet: Pregatesc un rol despre un amarat - asta sunt, asta fac

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 10:41
3148 citiri
Diaconu, din nou la Parchet: Pregatesc un rol despre un amarat - asta sunt, asta fac
Foto: Antena 3

Fostul ministru liberal al Culturii Mircea Diaconu a ajuns, marti dimineata, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat de conflict de interese, ca urmare a promovarii sotiei sale.

Intrebat ce va face mai departe, dupa ce a renuntat sa mai candideze pentru un nou mandat de parlamentar, in urma pronuntarii Agentiei Nationale de Integritate in privinta sa, actorul Mircea Diaconu a spus ca, peste cinci zile, va incepe filmarile la "un rol extraordinar, mult mai greu decat orice mandat din Parlament".

Diaconu ramane senator - ANI cere sesizarea Curtii Constitutionale

"Se numeste 'Cu buletinul la Paris'. Este rolul unui amarat din zilele noastre. Ce sa fac, asta joc, asta sunt", a afirmat Diaconu, care a precizat ca "este mult mai mare zgomot in cinematografie decat in politica".

Totodata, senatorul PNL a precizat si ca va trece de la masina Senatului - un Logan vechi - la masina personala, despre care a spus ca este mult mai buna.

UPDATE: La iesirea din sediul Parchetului, dupa ceva mai mult de o ora, Mircea Diaconu a declarat ca a fost o discutie, iar procurorii "au cautat peste tot si nu au gasit vreun prejudiciu", in timp ce intalnirea cu acestia a fost "ca un colocviu pe teme juridice". Totodata, liberalul a afirmat ca audierea a reprezentat "o punere in scena interesanta, un adevarat spectacol".

Diaconu renunta la candidatura: Sunt fara venit, nu mai sug sangele poporului

In anul 2011, Parchetul ICCJ a fost sesizat de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate in legatura cu incompatibilitatea in care se afla senatorul Mircea Diaconu, cel care a ocupat in acelasi timp si functia de director al Teatrului Nottara din Bucuresti.

Totodata, fostul ministru al Culturii a fost si in conflict de interese, promovand-o pe sotia sa in functia de regizor artistic al Teatrului Nottara, Diaconu fiind directorul acestei institutii. Procurorii au inceput urmarirea penala a liberalului, pe 4 ianuarie 2012.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mircea Diaconu Parchet, #Diaconu acuzatii Parchet, #Diaconu acuzat conflict interese, #Mircea Diaconu trimis in judecata , #senator
Comentarii