Horia Georgescu, ANI: Diaconu ramane senator, chiar daca a demisionat

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 17:27
3232 citiri
Horia Georgescu, ANI: Diaconu ramane senator, chiar daca a demisionat
Foto: Puterea

Presedintele ANI, Horia Georgescu, afirma ca Mircea Diaconu ramane senator chiar si in conditiile in care a demisionat, intrucat nu s-au indeplinit toate procedurile.

"Mircea Diaconu ocupa in continuare functia de senator nefiind respectata decizia ICCJ si a Curtii Constitutionale... demisia dumnealui nu este efectiva si nici nu produce efecte juridice in acest moment.

Legea 96/2006 privind statutul deputatilor si senatorilor prevede urmatoarele: '...senatorul poate demisiona prin notificare scrisa adresata presedintelui Camerei din care face parte. Presedintele, in sedinta publica a plenului Camerei, il intreaba pe deputat sau pe senator daca staruie in demisie si, daca acesta raspunde afirmativ sau nu se prezinta in sedinta de plen pentru a raspunde, presedintele declara locul vacant. Hotararea Camerei prin care s-a luat act de vacantarea locului se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.'

In concluzie, pana un document formal nu este publicat in Monitorul Oficial Mircea Diaconu este senator si isi va termina mandatul fara sanctiuni", scrie Horia Georgescu pe Facebook.

Diaconu: Mi-am dat demisia ca sa deblochez situatia absurda, dar tot ca in tren e

Mircea Diaconu si-a depus, marti, demisia din functia de senator, imediat dupa ce Senatul a luat act de decizia instantei in cazul liberalului, aflat in conflict de interese.

Diaconu a argumentat ironic decizia de a demisiona prin faptul ca Romania ar fi avut nevoie de acest lucru pentru a intra in Spatiul Schengen.

"Ca sa intram in Schengen, pentru ca institutii importante din stat au afirmat prin vocea sefilor lor ca nu se intra in Schengen din cauza mea, si acum am rezolvat problema", a afirmat Mircea Diaconu.

In momentul in care lui Diaconu i s-a spus ca oricum demisia sa va trebui anuntata in plenul Senatului pentru a putea fi publicata in Monitorul Oficial, el a replicat ca acest lucru demonstreaza ca "totul e de un absurd kafkian absolut".

"Mai mult decat atat nu am putut face, mai departe va ramane tot ca in tren. Poate totusi cu ocazia asta se face ordine putin in legislatie, in proceduri, in bune sau rele intentii si in principii, poate se umbla totusi un pic pe la texte", a mai spus Diaconu.

O.A.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Horia Georgescu Mircea Diaconu, #Mircea Diaconu demisie Senat, #Mircea Diaconu ANI incompatibilitate , #senator