Mircea Diaconu. Maestre sau stimabile? (Opinii)

Duminica, 30 Octombrie 2011, ora 19:25
9253 citiri
Mircea Diaconu. Maestre sau stimabile? (Opinii)
Foto: Q Magazine

Un actor nemaipomenit, care le-ar lua acum fata lui Adam Sandler sau Martin Lawrence daca nu s-ar fi nascut in judetul Arges. Pe vremea comunistilor, anumite cercuri artistice il considerau cel mai cult actor roman si-l vedeau in fruntea unei miscari subterane de demolare a Odiosului.

Dupa Revolutie, multi s-au mirat ca un ins atat de doxat n-a iesit la rampa mai vanjos, pentru a revendica o bucata din popularitatea lipita fara noima, doar pentru ca s-au aflat in balcon, a unor insi deveniti provodientiali din postura de oportunisti. S-au calmat descoperind ca Mircea Diaconu are obraz, si l-au inteles, observand cum in lumina reflectoarelor nu ajung cei mai inteligenti, mai morali si mai muncitori. Ci veleitarii, amantii unei societati prea costelive pentru a identifica realitatea lipita nejustificat pe simbolurile barbatiei.

Ei bine, cu ditamai capitalul nu putea rezista prea mult unor racketi politici decisi sa-si foloseasca mamele pe post de Brigitte Bardot la tinerete pentru a convinge suflarea ca le tremura nadragii de durere privind la soarta unui popor mintit, jumulit si umilit.

Ce nu se potriveste aici? Asa-i! Altii au rezistat

Masura caracterului domnului Mircea Diaconu a fost data zilele astea. Anumite indicii ca n-ar fi actorul precum il vedeam eu, si anume o combinatie intre Maica Tereza, Elisabeta I, Smiley si Anatoli Karpov, am avut de-a lungul acestor trei ani de cand este senator. Se pricepea si la economie, si la manele, si la geopolitica.

Era plictisit doar cand se vorbea despre "ailalti", se transformase in politician mai rapid decat Speedy Gonzales, moaca de partizan luminat ma facea adesea sa ma intreb daca nu cumva a nimerit intr-o realitate paralela.

Dar nu, domnul Diaconu salasuieste printre noi si si-a depasit rapid invatatorii intr-ale interesului. Este demn de ei. Asa incat in momentul cand Agentia Nationala de Integritate a decis sa sesizeze Parchetul General pentru a cerceta daca senatorul nu cumva trebuie trimis in judecata pentru abuz in serviciu si conflict de interese deoarece a favorizat numirea sotiei sale in functia de regizor artistic la "Nottara", ruptura intre senzatie si perceptie a fost evidenta.

Siderat, Mircea Diaconu a explicat ca sotia sa "nu este croitoreasa, ci actrita". "Vasazica de asta am prestat noi atatia ani pe scena...", s-a destainuit politicianul, in direct, la Europa FM. "Traim in Romania. Nu am ce sa comentez. Este vijelia cotidiana care ne-a intors in anii 50 ca metode, ca principii", a declarat si la Mediafax.

Domnul Diaconu a ajuns exact la esenta. In anii 50 era normal ca sotul sa fie seful comisiei care evalueaza competenta sotiei si sa-i dea nota 10. Si in anii care au urmat. In 2008, insa, pornise, parca revolutia bunului-simt, in care Mircea Diaconu s-a angajat cu norma intreaga. Pana s-a transformat in politruc.

Of, maestre ...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Mircea Diaconu ANI, #Diaconu sotie ANI , #senator