Mircea Diaconu ramane senator (Video)

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 11:35
4674 citiri
Mircea Diaconu ramane senator (Video)

Plenul Senatului a respins marti, prin vot, revocarea din functie a senatorului PNL Mircea Diaconu.

Conform legii, plenul Senatului trebuia sa ia act de faptul ca Mircea Diaconu are decizie definitiva din partea instantei de incompatibilitate, decizie primita de luni de zile.

Doar 23 de senatori au votat marti pentru revocarea din Senat a lui Mircea Diaconu, informeaza B1TV, in timp ce 32 au votat impotriva, iar 10 s-au abtinut.

"O sa avem o problema pe MCV, nu am inteles de ce a fost aceasta regrupare pe aceasta idee(...) Marea parte a colegilor senatori au considerat ca trebuie sa ramana senator", a declarat senatorul PDL Alexandru Peres, exprimandu-si convingerea ca votul dat de Senat in cazul Diaconu va afecta si Romania, din punct de vedere al raportului pe justitie, dar si "credibilitatea Senatului".

La randul sau, Mircea Diaconu a facut o scurta declaratie, spunand ceea ce spusese si in plenul Senatului in apararea sa, ca Senatul a stat "in picioare" si si-a pastrat opinia initiala.

"Sa stai pe picioare, pe parerea si opinia ta, pe constiinta ta si sa nu te bata un vant de nicaieri. Imi doresc o Romanie in picioare(...) Problema principala in Romania sunt resursele pe care le vor unii si altii(...) Am vazut un Senat in picioare, care si-a pastrat opinia initiala", a comentat Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu a fost gasit in incompatibilitate dupa ce a ocupat simultan functia de senator si director al unui teatru de stat, Teatrul Nottara din Bucuresti.

Conform legii, el ar fi trebuit sa fie revocat din Senat, asa cum s-a intamplat cu deputatul PC Sergiu Andon. De asemenea, el nu mai are voie timp de 3 ani sa candideze pentru functia in care a fost gasit in incompatibilitate si nici sa mai fie numit intr-o functie publica.

Desi fusese nominalizat ca si candidat USL in judetul Arges, pentru un nou mandat de senator si in pofida deciziei instantei, Mircea Diaconu a fost inlocuit luni de pe lista, in locul sau urmand sa candideze presedintele PNL Arges.

Revocarea din Senat a parlamentarilor cu decizii definitive de incompatibilitate din partea justitiei era unul dintre cele 11 solicitari pe care presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, i le-a adresat premierului Ponta.

Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Reprezentanţii REPER au transmis că excepţia de neconstituţionalitate ridicată de partid prin contestaţia depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privitor la decizia...
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
#Mircea Diaconu Senat, #Mircea Diaconu incompatibil , #senator