Mircea Diaconu: Senatul si-a admis culpa dupa ce mi-a spus ca pot lucra la teatru

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 13:38
2883 citiri
Mircea Diaconu: Senatul si-a admis culpa dupa ce mi-a spus ca pot lucra la teatru
Foto: Tango

Senatorul liberal Mircea Diaconu a declarat marti ca, prin votul acordat privind incompatibilitatea sa, Senatul si-a admis culpa, amintind ca el a cerut conform legii la inceputul mandatului sa i se spuna daca poate detine si functia de director al Teatrului Nottara, iar forul legislativ si-a dat acordul.

"In hotararea de la Curtea de Apel, pe o pagina intreaga, judecatorul cere sa nu fiu sanctionat in niciun fel pentru ca nu e culpa mea, ci e culpa Senatului, iar astazi Senatul si-a mentinut culpa, si-a asumat culpa daca ea a fost, dar subiectul se discuta si juridic si legislativ in continuare", a mai precizat Diaconu.

Mircea Diaconu ramane senator

"In hotararea judecatoreasca scrie sau asa este expresia - culpa este a unui tert, adica a Senatului care mi-a acordat dreptul de a functiona, deci legitimitatea de a functiona, despre asta e vorba pentru ca Senatul la intrarea mea in cladire, eu am facut o cerere exact cum scrie in lege si m-am adresat Senatului, explicand si intreband daca sunt sau nu in incompatibilitate, iar Senatul mi-a raspuns ca nu sunt in incompatibilitate, iar astazi si-a mentinut opinia prin votul asta", a explicat el.

Intrebat cum vede faptul ca nu s-a aplicat o lege, Diaconu a raspuns: "Tot in lege spune ca sanctiunea trebuie in astfel de cazuri sa fie prevazuta strict, expres de o hotarare judecatoreasca pentru ca ANI este organ administrativ, nu este organ de jurisdictie, deci el nu poate sa dea amenzi sau sa impuna sanctiuni. Poate sa stabileasca situatii de fapt, a stabilit-o.

Mai departe, Justitia trebuie sa determine clar printr-o hotarare sanctionarea mea sau a altcuiva, pentru ca sanctiunea este graduala. Sunt etape de sanctiune in functie de vinovatia individului".

Cat despre faptul ca a fost un vot strans, Diaconu a motivat asta ca "in orice democratie sunt si alte pareri", iar faptul ca au fost mai multe voturi pentru sustinerea sa "a fost onorabil" pentru el.

Plenul Senatului a votat marti impotriva incetarii mandatului de senator al lui Mircea Diaconu (PNL) pentru incompatibilitatea in care s-a aflat in 2008 ca director al Teatrului Nottara.

In urma votului secret electronic, doar 23 de senatori au votat "pentru" constatarea incompatibilitatii lui Diaconu, in timp ce 32 de senatori au fost "contra", iar zece s-au abtinut.

Mircea Diaconu isi continua, astfel, mandatul de senator.

La finalul votului, senatorii au aplaudat decizia de mentinere in functie a liberalului.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Diaconu ramane senator, #vot Senat revocare Diaconu , #senator