Senatorul PNL Mircea Diaconu, la Parchet

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 16:29
2835 citiri
Senatorul PNL Mircea Diaconu, la Parchet
Foto: Arhiva

Senatul PNL Mircea Diaconu a fost, marti, la Parchetul Bucuresti, insa a precizat ca a venit la o prietena, nu in legatura cu sesizarea prin care ANI le cerea magistratilor sa il cerceteze pentru abuz in serviciu si conflict de interese.

Mircea Diaconu a stat in jur de o ora in sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitiei, iar la iesire a spus ca in opinia sa exista o problema in cazul sesizarii ANI privind cercetarea lui pentru abuz in serviciu si conflict de interese, si anume ca veniturile sotiei sale au fost "micsorate destul de mult", informeaza Mediafax.

Si surse judiciare au declarat ca senatorul PNL nu a fost citat de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica.

La sfarsitul lunii octombrie secretarul general al ANI, Horia Georgescu, a anutnat ca exista indicii ca directorul Teatrului Nottara, Mircea Diaconu, a savarsit o fapta penala, atunci cand si-a angajat sotia, pe postul de regizor.

"Noi am sesizat Parchetul. Din punct de vedere administrativ nu exista nimic gresit, insa exista indicii pentru savarsirea unei fapte penale. In ce consta acest lucru? Domnul Diaconu a vorbit despre teatru ca ceva metaforic, ceva romantic, dar Teatrul Nottara este o institutie publica. Dansul este director al acelui teatru, este functionar public. In calitatea lui de director s-a numit presedinte de concurs prin care a angajat-o pe sotia dansului, iar aceasta situatie este sanctionata clar de Codul Penal", a declarat secretarul general al ANI la B1 Tv.

Horia Georgescu a precizat ca aceste fapte au fost descoperite dupa ce initial s-a pornit de la verificarea incompatibilitatii intre functia de senator si director de teatru.

"Dosarul la faze de incompatibilitate a fost contestat, iar dansul a contestat raportul. Curtea de Apel i-a respins actiunea si acum se afla in recurs la Inalta Curte de Justitie si Casatie. Daca pierde procesul, pierde si mandatul de senator si va avea interdictia de a mai ocupa o functie timp de trei ani de zile. Dupa ce am terminat cu faza asta ne-am extins cu cercetarile.

Am avut niste informatii ca dansul si sotia lui aveau o firma care presta servicii de regie. Din documentele pe care le-am administrat a rezultat un conflict de interese am constat ca a angajat-o pe sotia lui ca regizor, desi fisa postului preciza clar ca e nevoie de minim un an de experienta, iar doamna Diaconu nu indeplinea acea conditie. Avea doar doua luni de la absolvirea cursurilor de regie. Dosarul este acum la Inalta Curte de Justitie si Casatie, la Parchet", a mai spus Georgescu.

Mircea Diaconu si-a dat demisia din functia de manager al Teatrului Nottara

Ulterior, pe 6 decembrie Mircea Diaconu a demisionat din functia de manager al Teatrului Nottara din Bucuresti.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Mircea Diaconu Parchet, #Mircea Diaconu abuz serviciu , #senator