Mircea Diaconu: ANI scrie tot felul de hartii despre mine, sunt onorat de atentie

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 10:59
3447 citiri
Mircea Diaconu: ANI scrie tot felul de hartii despre mine, sunt onorat de atentie
Foto: Digi 24

Senatorul PNL, Mircea Diaconu, propus in functia de ministru al Culturii de catre premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, miercuri, dupa ce presa a anuntat o stare de incompatibilitate cu functia pentru care a fost propus, ca este "onorat de atentia Agentiei Nationale pentru Integritate".

Conform raportului ANI, Mircea Diaconu a incalcat legislatia privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece, incepand cu data de 19 decembrie 2008, a exercitat simultan functia de senator si pe cea de director-manager al Teatrului "C. I. Nottara" (functie de conducere specifica unei institutii publice locale).

Pe holurile Parlamentului, Diaconu le-a spus jurnalistilor ca "ANI scrie tot felul de hartii despre mine, sunt onorat de atentie".

"Curtea de Apel constata ca senatorul Mircea Diaconu a fost de buna credinta. Chiar daca situatia de incompatibilitate ar exista, culpa ar apartine Senatului, angajatorul care i-a impus cumulul de functii", a citit senatorul din documentul oficial.

Mircea Diaconu, urmarit penal - nu poate fi ministru

In plus, acesta a anuntat ca va retrage recursul facut la decizia ANI, la 18 mai, atunci cand va veni termenul procesului.

In privinta conflictului de interese, Diaconu a explicat ca sotia sa, Diana Lupescu, a facut o favoare Teatrului Nottara, atunci cand a acceptat sa preia postul de director artistic.

"In privinta conflictului de interese, ANI lucreaza pe prezumtii: Am facut o lista de promovari, iar Diana Lupescu, care intamplator si accidental este sotia mea, a fost promovata in postul de director artistic la teatru, salariul ei scazand foarte mult. Ea s-a angajat in interesul Teatrului Nottara pentru ca nici un regizor nu accepta sa fie director artistic, salariul fiind foarte mic", a mai precizat senatorul.

Mircea Diaconu, propus ministru al Culturii de premierul desemnat Victor Ponta, se afla intr-un litigiu cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), care a constatat incompatibilitatea intre calitatea sa de senator si cea de director al Teatrului Nottara din Bucuresti, functie la care a reununtat.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Mircea Diaconu conflict ANI, #Mircea Diaconu conflict interese, #Mircea Diaconu incompatibilitate , #stiri Mircea Diaconu