Mircea Diaconu poate candida la europarlamentare: Mi-e frica, dar am incredere in justitie!

Sambata, 05 Aprilie 2014, ora 16:24
8241 citiri
Mircea Diaconu poate candida la europarlamentare: Mi-e frica, dar am incredere in justitie!

Mircea Diaconu poate candida la alegerile europarlamentare, au decis, sambata, magistratii Tribunalului Bucuresti.

Decizia nu este una definitiva, ci poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti de catre reprezentantii Biroului Electoral Central sau de catre reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au amanant, vineri, decizia pentru sambata, la ora 16:00, cand s-au pronuntat in favoarea actorului, care a contestat in instanta faptul ca BEC i-a respins candidatura.

Anterior, ANI a transmis o informare din care reiesea faptul ca fostul liberal nu mai poate ocupa nicio functie publica pana in 2015, deoarece a fost gasit in incompatibilitate.

Diaconu lupta in continuare dupa motivarea BEC: Vreau sa fiu si eu un om normal

"Cred ca nici la admitere la facultate nu am avut emotii mai mari. Intr-un fel, ma simt usurat ca judecatorii stabilesc un lucru pe care incerc sa il spun de trei ani de zile si nimeni nu ma asculta.

In cele doua hotarari care stau la baza acestui subiect, date in 2011 de Curtea Suprema si Curtea de Apel, ambii judecatori spun ca nu am nicio culpa, ca am procedat legal si ca am fost de buna credinta si cer sa nu fiu sanctionat in niciun fel. Mi-e frica, dar am incredere in justitie", a declarat Mircea Diaconu, la scurt timp dupa pronuntare, pe scarile Tribunalului Bucuresti.

Fostul liberal este insa convinsa ca va fi si un apel la decizia Trubunalului, pentru ca "a vazut energia reprezentantei ANI". Totusi, a spus ca este "multumit si impacat".

Europarlamentare 2014 - BEC a motivat respingerea unor candidaturi

In replica la decizia Tribunalului Bucuresti, Marian Muhulet, purtatorul de cuvant al BEC, a declarat ca orice persoana interesata va putea contesta decizia magistratilor, nu si institutia pe care o reprezinta.

"Daca nu se face apel la aceasta decizie si ramane decizia Tribunalului in picioare, poate candida, daca Curtea de Apel mentine decizia Tribunalului poate candida, iar daca o schimba, nu poate candida. Acestea sunt variantele", a declarat Muhulet, la Digi 24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mircea Diaconu candidatura europarlamentare, #Diaconu Tribunal contestatie candidatura, #Diaconu ANI BEC europarlamentare , #incompatibil