Dinescu: Multi securisti profita de cererea ANI de revocare a mea de la CNSAS

Marti, 30 Martie 2010, ora 16:24
3405 citiri
Dinescu: Multi securisti profita de cererea ANI de revocare a mea de la CNSAS
Foto:florinmihai.wordpress.com

Mircea Dinescu se arata mirat ca senatorii din Biroul Permanent au decis sa il cheme la audieri in urma solicitarii ANI de revocare a sa din CNSAS, cata vreme contestatia depusa in cazul sau la Curtea de Apel Bucuresti se judeca abia incepand din septembrie.

"In mod normal procedura de la Senat nu ar fi trebuit sa continue pana nu avea loc procesul, iar termenul lui este in septembrie. E foarte interesant", a declarat Mircea Dinescu pentru Ziare.com, precizand ca respectiva contestatie la decizia ANI a fost depusa in instanta de CNSAS, nu de el personal.

"Nu ma ocup eu, se ocupa CNSAS pentru ca eu, plin de scarba si de lehamite, am zis:'las' sa fiu eu primul om dat afara pentru incompatibilitate'. CNSAS a dat in judecata ANI pentru ca sunt foarte multe cazuri de securisti care deja intreaba daca eu am participat la sedintele unde ei au primit verdict de politie politica. Toti securistii care sunt in procese cu CNSAS trimit scrisori, sa se confirme daca eu am participat la sedinta la care ei au primit acel verdict. Si bineinteles ca am participat, si atunci exista posibilitatea sa se anuleze toate acele decizii, din ultimii ani", a mai avertizat Mircea Dinescu.

Intrebat daca va participa totusi la audierile din Senat, in cazul in care acestea vor avea loc in curand, Dinescu a raspuns in stilul caracteristic: "Daca am stare si sunt pe aici prin Bucuresti, ma duc la audiere".

Acesta a respins inca o data acuzatiile inspectorilor de la Agentia Nationala de Integritate, spunand ca nu a fost nici macar o zi administrator al fermei la care figureaza in acte si ca actionar. "Acum 12 ani am cumparat acea ferma. M-am trecut pe mine administrator, pentru ca eram singur atunci. A doua zi, inginerul care se ocupa de ferma a devenit administrator, am mers la notariat si eu nu am semnat niciun act. A fi administrator concret inseamna sa semnezi acte de administrator. ANI nu a facut decat sa scobeasca pe la Registrul Comertului sa vada ca eu sunt administrator la ferma de capre de la mine", ne-a explicat Mircea Dinescu.

Grebla: Mircea Dinescu nu este obligat sa participe la audieri

Contactat de Ziare.com, presedintele Comisiei Juridice din Senat, Toni Grebla, ne-a declarat ca desi Biroul Permanent a dat curs solicitarii ANI de verificare a incompatibilitatii lui Mircea Dinescu in Colegiul National de Studiere a Arhivelor Statului, un termen in acest sens va fi stabilit cel mai probabil dupa rezolvarea contestatiei depuse la Curtea de Apel Bucuresti.

"Mircea Dinescu nu este obligat sa participe la audieri, acestea se vor fixa in una din sedintele urmatoare, dupa ce vor fi verificate mai intai toate actele", ne-a declarat senatorul PSD.

Presedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Grebla, a anuntat miercuri ca Mircea Dinescu va fi audiat in comisie, pe tema solicitarii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) privind incompatibilitatea sa in colegiul CNSAS si incheierea mandatului acestuia.

"Am fost sesizat de Biroul Permanent cu privire la solicitarea Agentiei Nationale de Integritate de constatare a incetarii mandatului lui Mircea Dinescu, ca membru in Colegiul CNSAS. O vom pune pe ordinea de zi a comisiei intr-una din sedintele urmatoare si il vom informa si pe domnul Dinescu despre acest lucru", a declarat Toni Grebla, citat de Evenimentul Zilei online.

Agentia Nationala de Integritate a anuntat pe 3 februarie ca Mircea Dinescu se afla, din anul 2006, in stare de incompatibilitate, intrucat detine simultan atat calitatea de membru al Colegiului CNSAS, cat si functia de administrator al unor societati comerciale.

Mircea Dinescu, acuzat de ANI de incompatibilitate (Video)

In acest context, presedintele ANI, Catalin Macovei, a trimis o scrisoare conducerii Parlamentului in care arata ca Mircea Dinescu se afla, incepand cu data de 27 martie 2006, in stare de incompatibilitate, motiv pentru care, potrivit legii, se cere revocarea sa din functia de demnitate publica de membru in CNSAS.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Dinescu revocare CNSAS, #Dinescu audiere Senat, #Dinescu incompatibil ANI , #ANI