Ministrul Turismului a facut-o de oaie! Cele mai bune glume de pe Internet despre Miorita ca brand de tara

Marti, 30 Mai 2017, ora 15:00
14113 citiri
Ministrul Turismului a facut-o de oaie! Cele mai bune glume de pe Internet despre Miorita ca brand de tara
Foto: Pixabay/Alexas_Fotos

Dupa ce ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anuntat ca vrea sa schimbe frunza din brandul de tara cu o oaie, pentru a construi imaginea turistica a tarii in jurul legendei Miorita, Internetul s-a umplu de glume.

Ministrul a revenit apoi asupra acestei idei si a spus ca nu intentioneaza sa schimbe brandul de tara, deoarece Romania ar trebui sa plateasca 850.000 euro Comisiei Europene, dar ca oaia poate fi inclusa in anumite brosuri.

Subiectul a creat valva pe retelele de socializare. Unul dintre primii care au glumit pe seama acestui subiect, chiar daca in stilu-i caracteristic, deci facand uz si de ceva insulte, a fost fostul presedinte Traian Basescu.

"Sa radem cu Ministrul Turismului. Ministrul Turismului s-ar gandi sa schimbe brandul de tara pentru turism. Foarte bine, este oricand loc de mai bine. Problema este ca ministrul ar vrea sa fim reprezentati de Miorita, o balada trista, adica de o oaie sau eventual de cei trei ciobani care se omoara intre ei. Sunt convins ca, daca in loc de oaie s-ar pune un bou, cu siguranta, ministrul ar fi foarte bine reprezentat", a scris Basescu pe Facebook.

Alti internauti, mai neprezidentiali, au amintit de episodul navei militare rusesti scufundate de vaporul cu oi sau au facut haz de necaz remarcand ca intreaga guvernare PSD-ALDE este o gluma, chiar daca nu printre cele mai bune.

"Ministrul Turismului vrea sa inlocuiasca frunza din brandul turistic al Romaniei cu o oaie. Mi se pare normal. Doar am scufundat o nava miliatara ruseasca. Ce-ti mai trebuie armata, cand ai 22 milioane de oi?", a notat cineva pe Facebook.

"Mi se pare o idee foarte buna, oaia defineste perfect Romania de astazi: cu 42% analfabeti functional, romanii sunt chiar o turma condusa de ciobani. Avand astfel de idei geniale, ciobanii se dovedesc ceva mai destepti decat restul turmei - deci isi justifica pe deplin pozitia de lideri", a adaugat o alta persoana.

"Ministrul Turismului vrea sa inlocuiasca frunza din brandul turistic al Romaniei cu o oaie. Baciul Ungurean and Baciul Vrancean like this. Baciul Moldovean feels like life is too short anyway", a comentat un internaut.

O alta persoana s-a gandit si la partea financiara a acestui subiect. "Alti banuti.... deci oaia va manca frunza din banii nostri!", a notat cineva.

"Mi se pare ca glumele se scriu singure in guvernarea asta", a concluzionat altcineva. "Sa inteleg ca Ministrul Turismului vrea s-o faca de oaie?", a fost opinia unei alte persoane.

"Dupa succesul oilor din stramtoarea Bosfor, ministrul Turismului vrea sa inlocuiasca frunza Elenei Udrea cu o oaie (Nu, nu e un banc prost). (...) Daca operatiunea 'oaia lui Dobre' va fi incununata de succes, ma astept ca ministrul Agriculturii, Petre Daea, sa tina o conferinta, pentru a ne oferi ultimele update-uri in ceea ce priveste 'functiile oii': 'Are lana, are mielul, are carnea si, evident, cele de lapte au si lapte', DAAAAR, cel mai important, asigura securitatea nationala si atrage turisti in tara!", este un alt mesaj transmis pe Facebook.

In incheierea acestui material glumet sa punem si pozitia poate celui mai avizat sa vorbeasca despre oi, fostul cioban Gigi Becali. Chiar daca pozitia lui este una cat se poate de serioasa, pe noi ne-a amuzat.

"Daca stau bine si ma gandesc, mult mai bine ne reprezinta Miorita decat o simpla frunza care ne-a costat si foarte multi bani (...) Este reprezentativ pentru neamul nostru oaia. Din stramosi ne tragem ca fiind oieri, ciobani, pastori (...). Daca eu sunt turist strain, ma atrage oaia prin har si prin duh", a declarat Becali la Antena 3.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#oaie brand tara, #glume oaie brand tara , #ministrul Turismului