Un ministru il critica pe colegul Jianu, care a demisionat din cauza ordonantei 13: O lasitate!

Luni, 20 Februarie 2017, ora 14:09
2970 citiri
Un ministru il critica pe colegul Jianu, care a demisionat din cauza ordonantei 13: O lasitate!
Foto: Facebook/Florin Jianu

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, l-a criticat pe colegul sau, Florin Jianu - care si-a dat demisia la inceputul lunii din functia de ministru al Mediului de Afaceri pentru ca nu a putut accepta ordonanta 13 - spunand ca gestul sau este "o lasitate".

Dobre a declarat, luni, la Digi 24, ca Florin Jianu ar fi trebuit sa isi spuna nemultumirile cu privire la OUG 13 in sedinta de guvern in care a fost adoptata.

"In momentul in care vii la guvernare trebuie sa iti asumi si lucrurile mai grele, nu doar cele usoare. Mi s-a parut o lasitate, trebuia sa aiba un punct de vedere in timpul sedintei", a precizat ministrul Turismului.

Intrebat daca s-a gandit vreodata sa isi dea si el demisia, pe fondul amplelor proteste din toata tara, Dobre a raspuns ca nu, deoarece nu are nimic sa isi reproseze.

"Nu cred ca am gresit cu nimica. (...) Nu am ce sa imi reprosez. Nu s-a inteles procedura. In momentul in care se incepe sedinta de guvern, un ministru are dreptul sa suplimenteze ordinea de zi, cu acceptul celorlalti si al premierului. Apoi se imparte actul normativ.

Noi am fost criticati ca am adoptat seara. Oricum sedinta era seara. Trebuia sa inceapa la ora 20:00. Sedinta de guvern a inceput cu intarziere pentru ca avizul CSAT pe buget a venit tarziu", a explicat Mircea Dobre.

Ministrul a spus si ca, in momentul in care numarul sau de telefon fost facut public, a raspuns celor care l-au sunat, insa doar trei oameni au vrut sa discute cu el.

"Dupa ce a fost public numarul meu de telefon, am raspuns la toate apelurile, dintre toate doar trei persoane au vorbit cu mine, carora le-am explicat niste chestiuni de procedura si au inteles. Din punct de vedere procedural, am procedat corect", a aratat Dobre.

Amintim ca ministrul pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, si-a dat demisia din Guvern pe data de 2 februarie, dupa ce protestele izbucnisera in tara, spunand ca nu poate accepta impostura sau minciuna.

Ministrul sustine ca a reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa faca in continuare pentru copilul sau: "pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!".

"Am muncit cu credinta si indarjire in fiecare din cele 28 de zile de mandat si nu mi-a trecut prin gand ca munca ar putea fi umbrita intr-un mod atat de brutal si de nedrept. Cei care ma cunosc stiu ca nu pot accepta impostura sau minciuna!", a scris el pe Facebook.

Fostul ministru Jianu a vorbit apoi la CNN despre demisia din Guvernul Grindeanu si ordonanta Iordache

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#demisie Jianu lasitate, #demisia ministru Mediu Afaceri lasitate , #ministrul Turismului