Cine este Mircea Draghici, propus de PSD la Ministerul Transporturilor

Miercuri, 21 Noiembrie 2018, ora 19:24
9088 citiri
Cine este Mircea Draghici, propus de PSD la Ministerul Transporturilor
Foto: Facebook / Mircea Draghici

Mircea Draghici, propus de PSD pentru functia de ministru al Transporturilor, este deputat si trezorierul partidului. Conform CV-ului sau, acesta a trecut la aptitudini sportive faptul ca a fost pilot si copilot, fiind campion national la rally Cupa Dacia Nova 1999.

Draghici, a obtinut al treilea mandat consecutiv de deputat la alegerile parlamentare din decembrie 2016.

Potrivit CV-ului sau, publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, Mircea Draghici este nascut in Targoviste si a fost subprefect la Prectura Arges, in perioada 2001-2004. Este membru fondator al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si cunoaste limba engleza la nivel satisfacator si limba franceza bine.

Intre anii 2001-2006, acesta a fost presedintele Crucea Rosie, filiala Arges, iar intre anii 1997-2001 a fost presedintele Clubului Sportiv National Auto.

In ceea ce priveste studiile, Draghici a urmat cursurile Institului Politehnic Bucuresti, Facultatea de Subingineri, sectia Automobile - studii superioare, in perioada 1985-1989. Intre anii 1991 si 1996 a urmat cursurile Universitatii Pitesti, Facultatea de Inginerie, sectia Autovehicule Rutiere - studii superioare, obtinand apoi califarea de inginer.

De asemenea, conform sursei citate, in anul 2013, Mircea Draghici a absolvit Colegiul National de Aparare la Universitatea Nationala de Aparare Carol I, absolvent al Programului Postuniversitar de Formare si Dezvoltare Profesionala Continua in domeniul Securitatii si Apararii Nationale - "Securitate si buna guvernare". Domeniile de studiu au fost stiinte militare, informatii si ordine publica.

In 2015, social-democratul a absolvit Colegiul National de Afaceri Interne, urmand Cursul Postuniversitar "Managementul Strategic al Afacerilor Interne".

Mircea Draghici a fost achitat in prima instanta intr-un dosar de coruptie in care procurorii cerusera o pedeapsa de 7 ani de inchisoare si este unul dintre initiatorii proiectului de lege care i-ar scapa de dosare si condamnari pe Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

Potrivit declaratiei de avere, Mircea Draghici a cumparat in 2001 un teren in Pitesti, cu o suprafata de 3.003 mp, iar in 2013 un teren de 5.000 de mp, in Arefu, Judetul Arges. Are un apartament in Bucuresti, de 82,48 mp, cumparat de sotia sa, Georgiana Popescu, in anul 2012. Tot sotia sa a achizitionat in anul 2009 un autoturism Renault, iar in 2012 a cumparat o masina Mitsubishi. Georgiana Popescu a cumparat, in perioada 2002-2014, bijuterii in valoare de 10.000 de euro.

Mircea Draghici are un cont deschis la o banca, in anul 2015, in valoare de 59.402 de ron, conform declaratiei sale de avere. Acesta a acordat un imprumut PSD, in nume personal, in baza Legii nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, de 63.000 de ron. Totodata, social-democratul a obtinut din vanzarea casei parintesti suma de 13.600 de euro, potrivit sursei citate.

Premierul Viorica Dancila a anuntat, la finalul sedintei CEx al PSD de miercuri, ca o va propune pe Lia Olguta Vasilescu la Ministerul Dezvoltarii si pe Mircea Draghici la Ministerul Transporturilor.

Noile propuneri vin in contextul in care presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca nu va semna decretele de numire in functia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguta Vasilescu si pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltarii Regionale.

Citeste mai multe despre:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#Mircea Draghici ministrul Transporturilor , #stiri Mircea Draghici