Fostul trezorier PSD, Mircea Draghici, la DNA

Luni, 24 Iunie 2019, ora 09:45
2306 citiri
Fostul trezorier PSD, Mircea Draghici, la DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul trezorier al PSD Mircea Draghici s-a prezentat, luni, la Directia Nationala Anticoruptie.

Pe 2 aprilie, DNA anunta ca Mircea Draghici a fost pus sub acuzare pentru savarsirea infractiunilor de delapidare si utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, intr-un dosar legat de cheltuirea banilor primiti de partid ca subventie de la Autoritatea Electorala Permanenta.

DNA arata atunci ca, in calitate de trezorier al PSD, avand atributii de gestionare si administrare a bunurilor si fondurilor banesti apartinand partidului, Mircea Draghici, care are calitatea de suspect in dosar, si-ar fi insusit suma de 380.000 de euro prin incheierea unui contract de inchiriere a unui imobil, avand un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenita din subventii in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata partiala in proportie de peste 2/3 a unui imobil.

"Concret, suspectul indeplineste functia de trezorier al unui partid, exercitand, in aceasta calitate, atributii de gestionare si administrare a bunurilor si sumelor de bani provenite din fonduri publice sau private. In exercitarea functiei de trezorier, in cursul lunii februarie 2018, suspectul, impreuna cu o persoana din familie, a negociat si a convenit sa achizitioneze, de la un vanzator, un imobil avand o valoare de circulatie de peste 500.000 de euro, pe care sa il achite, in parte, cu sume de bani pe care le gestiona in calitate de trezorier si, in parte, cu fonduri proprii.

Promisiunea de vanzare-cumparare dintre proprietarul imobilului si persoana din familia suspectului, dar si contractul de inchiriere dintre acelasi proprietar si formatiunea politica, s-au incheiat in aceeasi zi, 15.02.2018, pentru acelasi imobil", preciza DNA.

Procurorii spun ca acel contract de inchiriere a fost incheiat pentru o perioada de 10 ani, incepand cu data de 1 martie 2018 pana la 1 martie 2029, valoarea totala a chiriei fiind de 380.000 euro, ce urma sa fie achitata dupa cum urmeaza: suma de 38.000 de euro in termen de 5 zile, iar restul sumei in transe de cel putin 19.000 de euro pe luna, timp de 18 luni.

"In realitate, intreaga contravaloare a contractului a fost achitata in avans, intr-un interval de timp de cinci luni, din sume de bani provenite din subventia acordata formatiunii politice in baza Legii nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale.

Dupa declansarea controlului de catre Autoritatea Electorala Permanenta cu privire la utilizarea subventiilor de formatiunea politica in cadrul careia suspectul indeplinea functia de trezorier, a fost reziliat contractul de inchiriere, precum si promisiunea de vanzare-cumparare si restituite sumele de bani incasate cu titlu de chirie si pentru achizitionarea imobilului", mai arata DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Mircea Draghici DNA , #stiri Mircea Draghici