Mircea Draghici, implicat in dosarul Nicolescu, cere ca DNA sa fie controlata de CSM

Marti, 22 Martie 2011, ora 14:48
2618 citiri
Mircea Draghici, implicat in dosarul Nicolescu, cere ca DNA sa fie controlata de CSM
Foto: Arhiva

Deputatul PSD, Mircea Draghici, cere ca Directia Nationala Anticoruptie sa fie scoasa de sub control guvernamental prin Ministerul Public si mutata sub coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Draghici, care a fost audiat de procurorii DNA in dosarul in care presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, este acuzat de coruptie, sustine ca este "victima" unui comportament abuziv din partea procurorilor.

Social democratul mai acuza, ca in Justitie, exista in unele zone ale tarii un mecanism represiv, foarte asemanator cu politia politica de dinainte de 1989, iar acuzele se bazeaza in 99% din cazuri pe telefonia mobila, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Mircea Draghici mai spune ca modul "grabit" in care au fost audiati pe banda rulanta primarii din judet, in dosarul Nicolescu, si comportamentul abuziv al procurorilor care nu lasa martorii sa fie asistati de avocati, arata ca este nevoie de o reforma reala in Justitie.

"Doamnelor si domnilor deputati, va anunt ca cei care folosesc astazi masinaria DNA au dat nastere la un mecanism cu iz de catuse, care maine poate sa lucreze impotriva dumneavoastra sau a oricarui roman ce incomodeaza Puterea! De aceea, eu cred cu tarie ca va trebui facuta o reala reforma a justitiei si a institutiilor, precum DNA, care trebuie scoasa de sub control guvernamental prin Ministerul Public si mutata sub coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii", conchide Draghici.

Deputatul PSD Mircea Draghici si un primar din Arges, audiati la DNA Pitesti

Deputatul PSD Mircea Draghici din Colegiul Curtea de Arges a fost audiat de doua ori la sediul Serviciului Teritorial DNA Pitesti.

El a declarat ca este invinuit in dosarul in care presedintele PSD Arges si al Consiliului Judetean, Constantin Nicolescu, este inculpat pentru fapte de coruptie, si care vizeaza contracte pe care o firma de consultanta in care acesta ar fi implicat le-a obtinut de la administratiile locale respective.

Presedintele Consiliului Judetean Arges este cercetat in libertate, fiind acuzat ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false potrivit carora acestea ar fi fost afectate de inundatiile din 2005 si a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.

I.U.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mircea Draghici dosarul Nicolescu, #cere trecerea DNA CSM , #stiri Mircea Draghici