Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Iohannis, despre un eventual angajament cu Securitatea al ministrului Educatiei: Ar fi letal pentru cariera lui

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 21:25
4832 citiri
Iohannis, despre un eventual angajament cu Securitatea al ministrului Educatiei: Ar fi letal pentru cariera lui
Foto: Facebook/Mircea Dumitru

Presedintele Klaus Iohannis considera ca ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, ar trebui sa demisioneze imediat, daca se va adeveri ca a semnat un angajament cu fosta Securitate.

"Asta e o chestiune care ma ingrijoreaza. Am vazut ca au aparut zvonuri si aceste zvonuri persista, cu toate ca domnul ministru a iesit si a spus ca nu a avut angajament", a declarat seful statului miercuri seara, la iesirea de la Ateneul Roman, referitor la informatiile cum ca Mircea Dumitru ar fi colaborat cu Securitatea.

"CNSAS ne va spune, in definitiv, daca a colaborat sau nu. Un eventual angajament al domnului ministru fata de Securitate ar fi o chestiune letala pentru cariera domniei sale (...) Ar trebui evident sa demisioneze imediat, daca s-ar adeveri aceste acuzatii", a adaugat presedintele raspunzand unei intrebari primite de la jurnalisti.

Seful statului nu a vorbit despre acest subiect cu ministrul Educatiei, insa a discutat cu premierul Dacian Ciolos.

"Cu premierul Ciolos am vorbit ieri foarte pe scurt, dar fiind vorba doar de niste informatii pe surse, a ramas sa asteptam verdictul CNSAS", a concluzionat Iohannis.

Colegiul CNSAS a deschis o ancheta interna, dupa ce doua publicatii au scris, marti, ca ar exista documente care ar demonstra ca ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, ar fi colaborat cu fosta Securitate, acuzatie dezmintita categoric de demnitar.

De altfel, Mircea Dumitru a anuntat ca ii va da in judecata pe cei care l-au calomniat.

Informatia cu privire la deschiderea unei anchete in cadrul CNSAS a fost confirmata pentru Ziare.com miercuri de purtatorul de cuvant al institutiei.

"Evenimentul Zilei" si "Adevarul" au scris marti, citand "surse credibile", ca exista documente din care reiese ca Mircea Dumitru ar fi fost recrutat de Departamentul Securitatii Statului in anul 1980.

Urmeaza ca ancheta interna a CNSAS sa scoata la iveala daca documentele citate de cele doua publicatii exista si au fost scoase in mod ilegal din institutie sau provin din alte surse, externe.

Intr-o conferinta de presa sustinuta marti dupa amiaza, ministrul Mircea Dumitru a precizat ca detine inca din 2007 certificat de la CNSAS ca nu a colaborat cu fosta Securitate si a sustinut ca documentele invocate in presa ar fi fost falsificate, lucru despre care se stia inca de acum aproape zece ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Iohannis Mircea Dumitru angajament Securitate, #Iohannis demisie ministru Educatie Securitate , #ministrul Educatiei