Avioane americane F-16, in spatiul aerian romanesc

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 07:19
4729 citiri
Avioane americane F-16, in spatiul aerian romanesc

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat ca mai multe avioane americane F-16 vor veni saptamana aceasta in Romania pentru a participa la exercitii in spatiul aerian romanesc si vor ramane o perioada destul de lunga.

Vor veni avioane americane F-16 in Romania, intrucat "impreuna cu americanii avem exercitii in aceasta perioada in spatiul aerian romanesc si vor ramane (avioanele F-16 - n.r.) o perioada destul de lunga in Romania", a anuntat, duminica, la Antena 3, Mircea Dusa.

Totodata, ministrul Apararii a precizat ca, pe langa aceste actiuni "imediate si pe termen scurt", Bucurestiul are si "alte solicitari si vizavi de partenerul american si vizavi de NATO" privind "dislocarea unor escadrile in Romania pana cand, in 2017, va deveni operationala escadrila noastra de F-16".

Pe de alta parte, Dusa a respins catalogarea de "avioane second hand" a aparatelor pe care Romania le va achizitiona din Portugalia.

El a explicat ca pilotii si specialistii i-au spus ca aceste avioane vor fi dotate cu armanent de ultima generatie si, practic, va ramane doar fuzelajul din vechile aparate.

"Un avion de vanatoare care are avionica de ultima generatie, care are sistemele de razboi electronice de ultima generatie si are armanent de ultima generatie, pentru ca cel mai important este armamentul, (...) este un avion eficient si foarte bun. Mai ales ca prin reparatiile pe care le facem la aceste avioane, vor ramane doar fuzelajele, ele sunt dotate cu motoare noi si in pachetul acela (acordul de achizitionare a avioanelor din Portugalia - n.r.) intra si motoare de rezerva", a spus Mircea Dusa.

Totodata, ministrul Apararii a precizat ca, luni, va discuta la telefon cu seful Pentagonului, Chuck Hagel.

Anuntul ministrului Apararii vine dupa ce Statele Unite ale Americii au solicitat Romaniei extinderea operatiunilor de la baza Kogalniceanu, respectiv dislocarea unor elemente a unei unitati de infanterie marina si a unui numar de aeronave militare, astfel incat numarul militarilor americani dislocati va fi de maximum 1.600.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#avioane F16 Romania, #exercitii militare Romania F16 , #ministrul Apararii