Dusa: Romania nu este pusa in situatia de a avea un conflict cu Rusia

Joi, 22 Mai 2014, ora 07:25
2347 citiri
Dusa: Romania nu este pusa in situatia de a avea un conflict cu Rusia

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a afirmat miercuri ca nu exista perspectiva ca Romania sa fie implicata intr-un conflict cu Rusia.

"Nu, nu exista asemenea perspectiva, eu am mai afirmat ca din punct de vedere al securitatii nationale, Romania nu este pusa in situatia de a avea un conflict. De altfel, Romania este un stat NATO si nu va exista un conflict intre Rusia si un stat NATO, insa situatia de criza din Ucraina va influenta activitatea economica, relatiile din aceasta zona.

De aceea si demersul pe care noi il facem de a sustine drumul european al Moldovei si altor tari este unul important si daca ne intoarcem in timp o sa vedem ca tocmai criza din Ucraina a pornit de la o actiune sovaielnica fata de parcursul european al Ucrainei", a declarat Dusa, la Antena 3, subliniind ca parteneriatul strategic al Romaniei cu SUA este unul "serios".

Ministrul a aratat ca in perioada urmatoare convorbirile pe temele obiectivelor NATO si UE vor fi "unele importante".

"Urmeaza ca pe data de 3 sa am o convorbire cu ministrul Apararii din Germania, pe 17 o sa fac o vizita oficiala la Ministerul Apararii in Franta, urmeaza ca in scurt timp secretarul Apararii, domnul Hegel, sa se afle in Romania (...) ", a spus Mircea Dusa.

El a precizat ca investitia in Aparare furnizeaza securitate statului.

"O tara care are sistemul de securitate eficient deschide perspectiva de a crea posibilitati si premise ca investitorii sa investeasca in acea tara", a spus ministrul Apararii, precizand ca Romania poate deveni "un jucator" important in zona datorita resurselor pe care le are.

Cum vede Ucraina cererea lui Putin pentru crearea unei zone-tampon: Dovadă că războiul va escalada
Cum vede Ucraina cererea lui Putin pentru crearea unei zone-tampon: Dovadă că războiul va escalada
Consilierul prezidenţial ucrainean, Mihailo Podoliak, a declarat luni, 18 martie, că ideea liderului rus, Vladimir Putin, de a crea o zonă tampon în interiorul teritoriului ucrainean este un...
Bombardamente intense în regiunea ucraineană Sumî. Dronele rusești au atacat și o rafinărie
Bombardamente intense în regiunea ucraineană Sumî. Dronele rusești au atacat și o rafinărie
Ucraina a anunțat luni, 18 martie, că a doborât 17 dintre 22 de drone şi şapte rachete lansate de Rusia în noaptea de duminică spre luni şi o intensificare a bombardamentelor ruse în...
#Romania razboi Rusia, #razboi Rusia Ucraina, #conflict Rusia , #ministrul Apararii