Ziare.com

Mircea Dusa: Lucram la un proiect privind pensiile militare

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 20:27

   

Mircea Dusa: Lucram la un proiect privind pensiile militare
Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat, marti, la Parlament, ca la nivelul institutiei pe care o conduce s-a constituit o comisie de specialisti care lucreaza la un proiect ce vizeaza modificari aduse la actul normativ privind pensiile militare.

"Nu mi se pare normal ca cei care au adoptat legea pensiilor asa cum au adoptat-o (...) sa vina sa faca aprecieri. Mai ales ca acea lege a creat o bulversare in sistemul pensiilor militare si de la pensii nesimtite s-a ajuns la discriminari care nu-si au locul si nu trebuie sa existe in acest sistem.

De aceea, eu, la minister - a si anuntat primul-ministru -, am constituit un colectiv de specialisti din minister si din afara ministerului care sa realizeze un prim draft legat de modificarile pe care trebuie sa le aducem in acest domeniu si, sigur, voi face aceasta analiza si cu Ministerul Muncii, care se ocupa de acest domeniu si sa incercam in aceasta sesiune parlamentara sa aducem si corecturile necesare legat de sistemul pensiilor militare", a spus Dusa.

Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca Ministerul Apararii Nationale trebuie sa prezinte un proiect legislativ care sa reglementeze sistemul de pensii militare.

"Despre pensiile militarilor, ministrul Apararii trebuie sa vina - e in discutii cu sindicatele care ii reprezinta pe cei care au avut de pierdut in urma recalcularii - si urmeaza sa vina cu proiectul legislativ. (...)

Va veni ministrul Apararii, dupa ce termina toate discutiile, pentru ca, am spus de multe ori, 90% dintre pensionarii militari au avut de castigat in urma recalcularii, cei 10% in mod nedrept au avut de pierdut si atunci trebuie gasita o solutie prin care sa nu-i afectezi pe cei 90%", a afirmat Victor Ponta, intrebat daca a discutat cu delegatia FMI despre restituirea sumelor datorate de MApN ca urmare a revizuirii/recalcularii.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3946 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pensii speciale!

Alti bani altă distractie! Si cu pensiile profesorilor si medicilor ce se intamplă? Acestia nu au muncit?

 

Nu au muncit destul de bine.

Dar lasati ca le arunca mamaie Campeanu 4% spor, sa nu maraie prea tare. Banul gros este pentru baietii destepti din USL, nu pentru toti mosnegii.

Mai lasatii dre@qului pe "militarii" astia!

Nu au purtat nici un razboi sa merite atatea privilegii! Sugeau sangele soldatilor pe care-i foloseau la munca, aveau haine, mancare, apartamente de la stat si marea majoritate nimic in cap....poate decat foarte mult alcool!

Rautate mica

Trebuia sa pui aceasta intrebare cand boc, basescu si oprea au marit pensiile celor 90%. Nu te-am vazut in strada cu o pancarta de gat. Te-a durut in pix. Acum te-ai trezit din adormire? Sau esti un mic pedelac?

Sa traiti bine!

Mosnegii lui Dogaru sa-si ia gandul de la vreo marire. Ponta nu va face nimic pentru ei, ii duce doar cu vorba.

 

s-au platit deja diferentele!

nu stiu de ce zic ca mai discuta cu FMI subiectul asta! S-au platit in termenul legal, pana in decembrie 2012! Inteleg din articol ca vor sa modifice legea pentru cei carora le-a scazut pensia, in urma recalcularii! In ciuda propagandei portocalii, au respectat strict legile!

Mare este grădina lui Dumnezeu (partea I)

Citesc presa in fiecare dimineată, multumită selectării si inlesnirii făcute de "ziare.com" care mă scuteste de a trecce prin toate publicatiile prezente de altfel pe internet. Nu comentez zilnic, ca voi, pentru a nu mă alătura unora care nu stiu cată invătătură au, dar am convingerea că majoritatea dimineata nu se spală nici pe dinti si nici pe ochi.
Mentionez că am in familie dar si apropiati (cunostinte) actuale si foste cadre militare. Sunteti nedrepti in ceea ce sustinesi sau in necunostintă de cauză. Chiar dacă este nefiresc am să răspund fiecăruia in parte pentru că nu sunteti prea multi, citand ceea ce afirmati:
- popelo13 "cu pensiile profesorilor si medicilor ce se intamplă". Aveti dreptate, pentru toti cei ce muncesc tebuie să se rezolve problemele salariale pentru că din acestea rezultă (pentru cei mai multi) pensia, dar nu se pot face toate odată. Să ne multumim că au inceput rezolvările. La moi preturile sun occidentale si salariile (implicit pensiile) ca in ...
- DR.STRANGELOVE "le arunca mamaie Campeanu 4% spor" "Mosnegii lui Dogaru". Gresiti, nu le "aruncă" le dă si asta nu este rău, este bine. pentru că predecesorii Băsescu-Boc nu au dat nimic nici in 2009, nici in 2010, nici in 2011, nici in 2012, pentru că dacă s-ar fi dat măcar atat (4%) anual pensiile erau acum cu 20% mai mari, ca să nu luăm in calcul si capitalizarea. De "mosnegi" iti amintesc să unii au si 45 de ani si nu mai au unde munci si că si tu ai bunici, părinti unchi si vei ajunge "mosneag".
mikha "Mai lasatii dre@qului pe "militarii" astia! Nu au purtat nici un razboi sa merite atatea privilegii! ... aveau haine, mancare, apartamente de la stat si marea majoritate nimic in cap ... ". Esti analfabet! Nu asa se scrie "***". De 68 de ani prin zona noastră nu se prea fac războaien dar niciodată nu se stie ... Haine, mancare aveau si părintii tăi si dacă voi nu ati primit, toti din orase, care nu aveau, primeau apartamente de la stat si mu toti bubuiau de desteptăciune (la tine in familie sunt toti academicieni?). Armata era pană la urmă parte a poporului roman si dacă spre fericirea noastră nu a purtat un război a construit: blocuri de locuinte, fabrici, canalul, autostrada, porturi, metroul, transfăgărăsanul, poduri, hidrocentrale, parlamentul si altele de care (dacă n-au fost distruse ) beneficiezi tu acum.
geom "cand boc, basescu si oprea au marit pensiile celor 90%". Le-au mărit ca să facă zanzanie si dezbinare au dat unor subofiteri pensii mai mari ca unor ofiteri sau generali (Curtea de Conturi verifică acum toate pensiile mătite).

 

Mare este grădina lui Dumnezeu (partea a II-a)

ioanaiiiiii "sa modifice legea pentru cei carora le-a scazut pensia, in urma recalcularii!" "portocalii, au respectat strict legile" (păi erau obligati că erau făcute de către ei, dar erau proaste si vor fi modificate!). Gresit! Se face o lege corectă pentru toată lumea. "Portocalii" dumneavoastră au incălcat constitutia aplicand lege retroactiv (Constitutia: art.15 alin. (2) Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile".), au incălcat normele interne (Decizia nr.830/2008 a ***tii Constitutionale care a statuat că "ori de cate ori o lege nouă modifică starea legală anterioară cu privire la anumite raporturi, toate efectele susceptibile a se produce din raportul anterior, dacă s-au realizat inainte de intrarea in vigoare a legii noi, nu mai pot fi modificate ca urmare a adoptării noii reglementări, care trebuie să respecte suveranitatea legii anterioare. Legea nouă insă este aplicabilă deindată tuturor si situatiilor ce se vor constitui, se vor modifica sau se vor stinge după intrarea ei in vigoare, precum si tuturor efectelor produse de situatiile juridice formate după abrogarea legii vechi (...)".), Curtea de Justitie a Uniunii Europene arătand că: "dacă prestatiile acordate in temeiul regulamentului vechi sunt mai favorabile decat cele plătite in conformitate cu regulamentul nou, acestea nu trebuie să fie reduse", cititi si Curtea Constitutională care a stabilit că "in cazurile in care din recalculare rezultă un cuantum mai mare al pensiei, se va plăti acesta, iar dacă noul cuantum rezultat este mai mic, se va acorda in continuare pensia anterior stabilită si aflată in plată, fără a se aduce vreo atingere drepturilor legal castigate anterior" dar si
,, (6) Cuantumul pensiilor se stabileste pe baza prevederilor art.76, luandu-se in considerare punctajul mediu anual sau punctajul mediu estimat, după caz, ce va fi stabilit conform alin. 2, 3.5 si 51. (7) In situatia in care cuantumul pensiilor, stabilit conform alin. (6) este mai mic decat cel stabilit in baza legislatiei anterioare, se păstrează in plată cuantumul avantajos".
Să auzim de bine!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor