Orasul Marii Uniri, infratit cu Alessandria-Italia

   

Sala Unirii din Alba Iulia a gazduit, sambata, ceremonia de infratire dintre orasele Alessandria-Italia si Alba Iulia, manifestare inclusa in cadrul "Zilelor Orasului", transmite corespondentul ROMPRES.

Alessandria este cel de-al treilea oras italian care se infrateste cu Alba Iulia, dupa San Benedetto Del Tronto si Varese, fiind cea de-a zecea localitate infratita cu "Orasul Marii Uniri", dupa Arnsberg-Germania, Szekesfehervas-Ungaria, Nazareth Illit-Israel, Aeghio-Grecia, Alcala de Henares- Spania, Sliven- Bulgaria si Duzce-Turcia.

Hotararea de infratire dintre cele doua orase a fost semnata de primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, si viceprimarul din Alessandria, Serafino Vanni Lai. Tot in cadrul ceremoniei de la Sala Unirii, primarului orasului Szekesfehervas, Warvasovszky Tihamer, i-a fost decernat titlul de cetatean de onoare al municipiului Alba Iulia.

Au mai fost acordate diplome de excelenta unor scriitori, artisti plastici si revolutionari din Alba Iulia si judetul Alba. Manifestarile cuprinse in cadrul "Zilelor municipiului Alba Iulia", derulate in perioada 23-25 mai, cuprind intreceri sportive, vernisaje si targuri ale mesterilor populari.

Sambata are loc Festivalul National de Teatru pentru Copii "Zilele Teatrului pentru Copii - Lucian Blaga", vernisajul Expozitiei "Perisabilitate in timp - sticla si utilitatea ei" la Muzeul National al Unirii. De asemenea, va fi simulata si o batalie medievala, cu participarea Cavalerilor de Transilvania.

In Santurile Cetatii, va avea loc seara, un show cu foc, cascadorii cu cai si pedestri. Manifestarile vor continua si duminica, cu, printre altele, un atelier de initiere in trasul cu arcul. Nu vor lipsi spectacolele folclorice si pentru tineret.

Bugetul alocat de municipalitate pentru aceasta manifestare se ridica la 400.000 de lei. In mod traditional, "Zilele municipiului Alba Iulia" se organizeaza, anual, in cea mai apropiata duminica de data de 1 iunie. Cum, in acest an, pe 1 iunie au loc alegerile locale, Consiliul Local Alba Iulia a decis ca manifestarea sa se desfasoare cu o saptamana mai devreme.
Luni, 26 Mai 2008, ora 13:20
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
LOCURI de MUNCA in Alba: Peste 300 de posturi disponibile in Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebes, Cugir si Campeni. Oferta completa AJOFM
AFOFM Alba a transmis locurile de munca vacante la data de 12 februarie 2019, in Alba Iulia, Aiud, ...
Alti opt impostori descoperiti in sistemul romanesc de sanatate. Falsi fizicieni medicali, unul din judetul Alba, activau fara studii de specialitate
Alti opt impostori descoperiti in sistemul romanesc de sanatate. Falsi fizicieni medicali, unul din ...
Topul primelor 10 firme care au contribuit la bugetul orasului Campeni in anul 2018: Producatorii de mobila cei mai mari platitori de taxe
Topul primelor 10 firme care au contribuit la bugetul orasului Campeni in anul 2018: Producatorii de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor