Dezvaluiri dupa 30 de ani: Mircea Lucescu si Emeric Ienei, acuzati de blaturi!

Marti, 10 Iunie 2014, ora 10:25
3205 citiri
Dezvaluiri dupa 30 de ani: Mircea Lucescu si Emeric Ienei, acuzati de blaturi!

Mircea Lucescu si Emeric Ienei, cei mai buni antrenori romani din ultimele trei decenii, sunt acuzati de un fost tehnician ca au participat la meciuri aranjate inainte de 1989.

Nicolae Anton, acum in varsta de 75 de ani, a fost tehnicianul celor de la Dacia Orastie si s-a luptat cu Lucescu si Ienei in Divizia B, cand cei doi "grei" se luptau sa isi faca un nume in antrenoratul din Romania.

Anton si-a inceput dezvaluirile cu un episod in care a fost implicat Emeric Ienei, in acea perioada antrenor la FC Bihor. Acesta spune ca omul care urma sa castige Cupa Campionilor Europeni cu Steaua a incercat sa ii corupa un fotbalist.

"Inainte de startul partidei dintre Orastie si FC Bihor, Ienei si Pascu (Romica Pascu, fost conducator la Bihor - n.red.) i-au oferit portarului nostru, Constantin Clopeschi, 20.000. de lei. Baiatul a venit la mine si mi-a zis: Nea Nicule, mi-au dat banii astia. Ce sa fac cu ei?. I-am raspuns: Sa-i duci directorului nostru. Daca astia apuca sa-i dea altuia, luam bataie!. Cand a auzit ce-i spusesem, portarul nostru a zis: Eu ii duc, dar am nevoie de 5.000! Si-a tras suma de care avea nevoie si a dus restul la conducere. Partida s-a incheiat 1-0 pentru noi, Clopeschi a aparat foarte bine, apoi, saptamanal, Ienei si Pascu veneau la Orastie, ca sa recupereze banii!", a povestit Nicolae Anton pentru SportNews.

Fostul antrenor si-a amintit si de Mircea Lucescu, cel care avea sa promoveze alaturi de Corvinul Hunedoara.

"In turul campionatului, Corvinul ne-a batut cu 2-1. La pauza, i-am zis lui Lucescu sa se opreasca, sa nu ne dea multe. Nu a vrut, a zis doar: Jucam! In repriza a doua, am reusit sa inscriem un supergol, apoi un atacant de la mine, unul mai corpolent, a avut o ocazie mare. Atunci, Lucescu s-a ridicat de pe banca si mi-a spus: Ce faci?, la care eu: Jucam! N-ai zis asa?. In retur, a venit cu propunerea: Dam noi un gol, voi unul, iar noi, apoi voi! Voia o susanea, pentru public, cu goluri multe! A intrat in vestiarul echipei mele de ziceai ca este al Covinului! Nu am acceptat propunerea. M-am schimbat de trening si m-am dus in tribuna. Cei de la Hunedoara s-au suparat si ne-au dat vreo 4 sau 5 goluri, nici nu mai conta scorul. Asa a facut Lucescu si cu Gheata de Aur!", a mai spus Anton.

Ienei neaga vehement

Emeric Ienei a negat vehement dezvaluirile lui Nicolae Anton.

"Nici nu stiu cine este acest Nicolae Anton. Oricine o fi acest om, este un nesimtit daca spune aceste lucruri despre mine! Poate a vorbit Romeo Pascu. Eu n-am vorbit cu nimeni niciodata despre asa ceva. Eu nu-mi faceam probleme compromitatoare. Inca o data va spun, poate o fi vorbit Romeo Pascu cu portarul acela, nu stiu", a spus Ienei, potrivit sursei citate.

Intamplarile povestite de Nicolae Anton ar fi avut loc in 1980, atunci cand Bihorul lui Ienei, Corvinul lui Lucescu, dar si Dacia Orastie se aflau in aceeasi serie din Divizia B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Lucescu acuzat blaturi, #Lucescu Ienei blaturi, #dezvaluiri blaturi romania , #antrenor