Mircea Lucescu ataca furibund Steaua

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 10:41
4614 citiri
Mircea Lucescu ataca furibund Steaua

Mircea Lucescu nu se dezminte, antrenorul lansand un nou atac foarte dur la adresa Stelei in incercarea de a-si curata propria imagine. Acuzat de mai multi oameni de fotbal ca si-a "patat" cariera cu o serie de blaturi facute inainte e 1989, "Il Luce" iese la rampa cu declaratii taioase indreptate imptriva celor care l-au aratat cu degetul.

Intr-un amplu interviu publicat in cotidianul Prosport, Lucescu isi incepe discursul cu subiectul sau preferat din ultimii ani - Steaua.

"Inainte de 1990 nu am fost lasat sa ajung in varf! Am creat o echipa formidabila la Dinamo, asa cum facusem si la Corvinul, care juca fotbal de clasa si care era singura capabila sa le dea emotii, sa se bata cu ei (cu cei de la Steaua - n.r.). Iar la nationala am construit in doi ani o echipa care a eliminat apoi Italia! Stiam ca, in campionat, mai mult de locul doi nu mi se va permite niciodata! Iar cand era sa-i batem, in finala Cupei Romaniei, s-au retras de pe teren!

Aveam o echipa prea buna ca sa putem fi opriti! Puteam invinge pe oricine, oricand. Aveam echipa prea puternica! Asta am facut la Dinamo si peste tot pe unde m-am dus! La Inter Milano, am dat 25 de goluri pe "San Siro" in primele cinci meciuri! Acolo, altele au fost detaliile care au facut lucrurile sa nu mearga... Greseala lor a fost ca mi-au facut contractul pe doar sase luni, incepusera sa vorbeasca de alt antrenor... Dar intrebati la Brescia, sa vedeti cum juca echipa lui Lucescu! Intrebati la Donetk, cu care de trei ani reusesc cele mai mari performante! Asta e adevarul", a declarat Lucescu.

Tehnicianul a continuat acuzand familia Ceausescu, cea care a impins Steaua de la spate inainte de 1989, minimalizand astfel performantele obtinute de "ros-albastri" in acea perioada.

"Pe Angelescu l-a pus Steaua la federatie! In 1985-1986, dupa ce au luat Cupa Campionilor, i-am batut, cu Dinamo, si in campionat, si in finala Cupei. Imediat dupa aceea, Valentin a schimbat toata federatia si toate comisiile! L-au pus pe Angelescu. Sa povestesc ca, dupa ce am batut Sibiul cu 8-1, in 1988, a doua zi am fost nevoit sa iau avionul, sa ma scuz la Nicusor Ceausescu (n.r. - prim-secretar PCR in judetul Sibiu)? Asa am facut! Am facut anticamera la el... I-am explicat ca nu am sfidat familia Ceausescu. Asa erau vremurile", a mai spus Lucescu.

Acesta a raspuns apoi acuzatiilor aduse de oamenii de fotbal. Iata ce spune despre

Ioan Sdrobis, care il acuza ca a ordonat un 3-3 la Galati, intre Dinamo si Otelul: "E o aberatie! Cum puteam sa fac asa ceva? Cine e Sdrobis? Cine era el atunci, ca sa stam de vorba cu el? A fost exact invers. Ei voiau sa-i lasam sa ne bata, dar le-am spus ca nici nu se pune problema! Le-am dat un punct pentru ca, la randul nostru, primiseram ordin!"

Mircea Angelescu, cel din cauza caruia Lucescu spune ca a pierdut Dinamo "dubla" cu 17 Nentori: "Chiar din cauza lui Angelescu am pierdut! N-avea ce sa caute si la Tirana, si in 'Stefan cel Mare'."

profesorul V. Ionescu, care spune ca Lucescu a explodat dupa ce Corvinul a reusit un 0-0 pe terenul lui Dinamo: "Asta e alta prostie! Asta se credea intelectualul fotbalului romanesc! Gandeste-te: eu eram antrenorul nationalei, aveam sase jucatori de la Corvinul la lot. Daca voiam sa fac ceva, nu puteam sa fac?"

Finalul discursului lui Lucescu este unul simplu, dar hotarat.

"Contest categoric toate acuzatiile! Nu e nimic adevarat, se da intr-un om care inseamna ceva in fotbal, fara sa se tina cont de performantele lui. Am mai spus: vorbesc asa cei care nu pot si nu stiu", dar admite ca "daca se faceau niste lucruri, erau facute de conducatori, nu de antrenori!"

Ramane insa cel putin o intrebare dupa pleiada de acuze aduse de Mircea Lucescu. Cum se face ca Dinamo, o "echipa formidabila" sub bagheta sa, s-a facut de ras doi ani la rand in Europa, fiind eliminata din Cupa Cupelor, in primul tur, de albanezii de la 17 Nentori si de belgienii de la Mechelen, de fiecare data cu dubla infrangere? Sau tot familia Ceausescu dicta regulile si la UEFA?

M.D.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Mircea Lucescu ataca Steaua, #Mircea Lucescu scuze, #blaturi Mircea Lucescu, #Lucescu Dinamo Steaua , #antrenor