Mircea Lucescu dezvaluie cum a ajuns la Sahtior: Eu nu am vrut

Luni, 18 Mai 2015, ora 09:15
3889 citiri
Mircea Lucescu dezvaluie cum a ajuns la Sahtior: Eu nu am vrut
Foto: Sport.ro

Aflat de mai bine de un deceniu pe banca tehnica a celor de la Sahtior, Mircea Lucescu a dezvaluit cum a ajuns la Donetk.

Veteranul antrenor roman sustine ca a fost curtat intens de miliardarul Ahmetov si ca a acceptat sa ii pregateasca pe "mineri" dupa ce a demisionat de la Besiktas.

"Am mers sa vad baza de pregatire a lui Sahtior. Eu nu am vrut, dar la insistenta lui Giovani Becali m-am dus sa vad baza si asta nu imediat, in primavara am mers la ei. I-am refuzat de trei ori. Prima data l-au luat pe Nevio Scala, au pierdut cu Austria Viena si l-au dat afara. Dupa o scurta perioada a lui Valeri Ieremcenko l-au adus pe Bernd Schuster si a abia la a treia oferta am acceptat. Pentru ca am vazut ca am un presedinte serios care vrea sa construiasca o echipa puternica.

(Ahmetov - n.red.) A venit la mine in Turcia. Eu castigasem campionatul cu Besiktas si imi doream sa particip in Liga Campionilor pentru suporterii de acolo. I-am promis ca anul viitor am sa vin, insa toate problemele pe care le-am avut in Turcia, cu 5 jucatori eliminati in acel meci, presedintele si-a dat demisia, eu l-am urmat. M-am dus la Sahtior pe acelasi contract ca la Besiktas, nu am cerut nimic in plus.

Am ajuns la Donetk, am fost prezentat, sala a fost plina. Am reusit sa castig Cupa, impotriva lui Dnipro chiar pe stadionul lui Dinamo Kiev. Cei de la Kiev au venit toti cu toate comisiile care aveau fosti jucatori de la Dinamo si cred ca din acel moment a inceput rivalitatea dintre cele doua echipe", a marturisit Lucescu pentru Fanatik.

Intr-un deceniu, romanul a devenit o legenda la Donetk, reusind sa castige 8 titluri ale Ucrainei, cinci Cupe, sase Supercupe, si o Cupa UEFA.

In momentul de fata, "Il Luce" se afla pe final de contract cu formatia din Ucraina si nu stie daca va continua alaturi de Sahtior si in sezonul urmator.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Mircea Lucescu Ahmetov Sahtior, #Mircea Lucescu Sahtior contract, #Mircea Lucescu Ucraina Sahtior , #Sahtior Donetk
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Mircea Lucescu dezvaluie cum a ajuns la Sahtior: Eu nu am vrut"