Cantecul de lebada al lui Mircea Lucescu

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 24 Mai 2016, ora 07:02
8811 citiri
Cantecul de lebada al lui Mircea Lucescu

Ajuns la 70 de ani, Mircea Lucescu se afla in aceasta perioada in Rusia, acolo unde isi negociaza probabil ultimul contract din cariera.

Dupa 12 ani petrecuti pe banca lui Sahtior, "Il Luce" s-a despartit de echipa din Donetk la finalul acestui sezon. O decizie potrivita atat pentru el, cat si pentru miliardarul Ahmetov, patronul echipei.

Pe de o parte, Mircea Lucescu se afla in postura de a pregati o formatie fara stadion, fara suporteri si, mai important, fara finantarea din trecut. Ahmetov, de cealalta parte, astepta momentul in care nu il va mai plati regeste pe antrenorul echipei in care nu mai este dispus sa investeasca.

Prin urmare, decizia de a nu prelungi contractul scadent la finalul sezonului a fost una potrivita pentru ambele parti.

Fara angajament pentru prima data dupa mai bine de un deceniu, Lucescu s-a vazut pus in situatia de a-si cauta o noua echipa. Cariera sa extraordinara face ca ofertele sa nu lipseasca, desi, trebuie sa recunoastem, antrenorii in varsta de 70 de ani nu prea mai au cautare.

Propunerile ferme au venit tot din zona de est a Europei, Turcia si Rusia fiind destinatiile probabile.

Avand doua experiente pe malurile Bosforului, "Il Luce" a evitat o revenire in Turcia, constient fiind de instabilitatea care exista acolo la nivelul conducerii. Iar o demitere la final de cariera ar fi patat putin un CV impresionant.

Asa ca alegerea naturala s-a indreptat spre Rusia, mai ales ca ca prima liga din Ucraina, pe care a dominat-o autoritar, nu se deosebeste prea mult de cea rusa. De asemenea, in campionatul rus exista o suma de miliardari dispusi sa cheltuie destul de multi bani pentru transferuri.

Faptul ca Lucescu negociaza in aceasta perioada cu Zenit, probabil cea mai bogata echipa a Rusiei, sustinuta direct de concernul Gazprom, ne arata ca tehnicianul roman are planuri mari pe final de cariera.

Gruparea din Sankt Petersburg are un lot intesat deja de vedete ca Hulk, Javi Garcia, Axel Witsel, Garay, Dzyuba, Lombaerts sau Criscito, iar cu cateva transferuri inteligente se poate transforma usor in principala forta a fotbalului rus, asa cum a fost de altfel pana recent.

Tind insa sa cred ca planurile lui Mircea Lucescu includ mai mult decat un trofeu sau doua in Rusia. Daca informatiile presei moscovite se confirma si "Il Luce" va semna la 70 de ani un contract pe trei sezoane, tinta lui este cu siguranta performanta europeana. Avand in spate un club care poate plati si 60 de milioane de euro pentru un singur transfer, vezi cazul Hulk, Mircea Lucescu se poate gandi la formarea unui lot care sa-i permita sa atace inclusiv Champions League.

Ar fi, intr-adevar, un final de cariera perfect pentru Mircea Lucescu.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Mircea Lucescu Zenit contract, #Mircea Lucescu antrenor Zenit, #Lucescu Zenit antrenor , #stiri Mircea Lucescu
Comentarii