Guardiola pleaca de la Barcelona. Mircea Lucescu, favorit sa-i ia locul

Vineri, 01 Aprilie 2011, ora 12:57
4145 citiri
Guardiola pleaca de la Barcelona. Mircea Lucescu, favorit sa-i ia locul

Josep Guardiola se va desparti de FC Barcelona la sfarsitul acestui sezon, iar Mircea Lucescu e favorit sa-i ia locul.

Desi tocmai si-a prelungit contractul cu catalanii pana in 2012, Guardiola va renunta in vara la functia detinuta, din cauza problemelor medicale.

Stirile cu care am incercat sa te pacalim de 1 Aprilie. Tu te-ai prins?

Conform mai multor posturi de radio si televiziune din Spania, tehnicianul "blaugrana" are mari dureri la spate, iar medicii l-au sfatuit sa renunte la antrenorat, cel putin pentru o perioada.

Guardiola are hernie de disc

Pe lista posibililor inlocuitori ai lui Pep Guardiola se afla francezul Arsene Wenger, de la Arsenal, portughezul Andre Villas Boas, de la FC Porto, spaniolul Luis Enrique, de la Barcelona B, dar si... Mircea Lucescu, pe care publicatiile iberice il vad chiar favorit sa-i succeada actualului tehnician al campioanei Spaniei.

De altfel, un oficial al Barcelonei, care a preferat sa nu-si dezvaluie identitatea, are numai cuvinte de lauda la adresa tehnicianului roman.

"Mircea Lucescu a facut o treaba excelenta la Sahtior Donetk, unde a creat o echipa de top din jucatori tineri, si s-ar potrivi de minune la Barcelona, club care se bazeaza pe promovarea jucatorilor din propria pepiniera. Ar face fata cu brio", a spus oficialul respectiv.

Scandaluri cu Barcelona

Mircea Lucescu s-a intalnit de mai multe ori in ultimii ani cu FC Barcelona, de fiecare data iesind scantei. Il Luce i-a acuzat pe catalani ca pun presiune pe arbitri si, de aceea, au parte de arbitraje favorabile, dar mai ales ca apeleaza la tot felul de trucuri murdare pentru a castiga.

"Nu am mai trait asa ceva in viata mea! Este o rusine ceea ce a facut Barcelona! Sunt uimit ca un club precum Barcelona apeleaza la asemenea mijloace", a tunat Lucescu, dupa partida pierduta in 2008 de Sahtior (scor 1-2), in timpul careia ucrainenii au trimis mingea in afara terenului pentru ca un jucator de-al lor era accidentat, dar la reluare catalanii nu le-au returnat balonul si au inscris.

Sahtior Donetk si FC Barcelona se vor intalni din nou luna aceasta, in sferturile de finala ale Ligii Campionilor.

Contractul antrenorului roman cu Sahtior expira in 2013, insa patronul gruparii ucrainiene, Rinat Ahmetov, a anuntat deja ca nu se va opune plecarii lui Lucescu, daca acesta va primi o oferta din partea unui club important.

In cazul in care mutarea s-ar concretiza, Mircea Lucescu ar deveni primul antrenor roman din istoria Barcelonei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Lucescu antrenor Barcelona, #Guardiola pleaca barcelona , #stiri Mircea Lucescu