Banias recunoaste ca a cerut produse contrafacute, dar spune ca erau pentru copiii surdo-muti

Marti, 24 Mai 2011, ora 23:14
2584 citiri
Banias recunoaste ca a cerut produse contrafacute, dar spune ca erau pentru copiii surdo-muti
Foto: B1Tv

Senatorul PDL Mircea Banias a declarat ca este adevarat ca i-a cerut lui Bogatu Eugen produse provenite din marfurile confiscate si aflate in gestiunea Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, dar ca a facut-o pentru a le darui unor copii surdo muti.

"Nu am cerut produse pentru mine. Anul trecut de Craciun mi-am propus sa fac o petrecere la Asociatia de Surzi din Constanta in care mi-am propus sa fac cadouri copiilor si parintilor. Decat sa le distrugem si sa le aruncam, mai bine le dam unor oameni care au nevoie. Era vorba despre incaltaminte si imbracaminte, nu e vorba de aparate. L-am rugat pe Bogatu sa faca rost de astfel de echipamente pe care sa le trimita direct la Asociatia Surzilor. Nu am avut niciun fel de folos din aceasta chestiune. (...) Produsele contrafacute nu au ajuns la mine niciodata. Au ajuns la copiii aceia nefericiti", a declarat Banias la B1 Tv.

Banias spune ca de-a lungul timpului a cerut ANAF-ului sa ii acorde un numar de produse contrafacute pentru a le distribui persoanelor nevoiase. "Mie nu mi-a dat niciodata niciun produs contrafacut. Si nici nu stiu ce as fi putut sa fac cu ele", a adaugat senatorul.

Banias: Nu am pretins nicio suma de bani

In ceea ce priveste traficul de influenta de care este acuzat, Banias sustine ca a dat un simplu telefon si a intrebat de ce este inlocuit un coleg dintr-o functie de conducere din Directiea Sanitar Veterinara Constanta.

"In 2009 cand s-a facut Guvernul PDL-PSD au fost cateva numiri politice la Directia Sanitar Veterinara Constanta. Am sustinut un coleg de-al nostru. In 2010 a venit omul si a zis ca ,ma schimba' si am zis , cu cine?'. ,Cineva de la UNPR'. Ai am dat un telefon si am intrebat care este problema cu omul asta. Nu am primit niciun raspuns si omul a fost schimbat. Vi se pare ca este trafic de influenta?", a spus senatorul PDL.

De la inceputul anchetei diversi colegi de partid au cerut neoficial autosuspendarea lui Banias, printre care si vicepresedintele PDL Anca Boagiu. Senatorul PDL spune ca nu se gandeste sa faca acest gest pentru ca ar insemna ca isi recunoaste vina.

"Nu mi-a cerut nimeni oficial. Eu am mai fost banuit si acuzat. Pana la urma s-a dovedit ca discutiile pe care le-am avut cu doamna Boagiu au fost niste opinii. Cat timp nu am fost trimis in judecata mi se pare absurd. Cred ca a ma suspenda acum ar insemna ca recunosc o problema si e evident ca nu am nicio problema", a mai spus politicianul, mentionand in acelasi timp si ca nu si-a negociat cu nimeni plecarea din Partidul Democrat Liberal.

In rechizitoriul intocmit de procurorii DNA se arata ca la data de 22 octombrie 2010, Banias i-a pretins lui Bogatu Eugen, la vremea respectiva director al Directiei Domenii Portuare, din cadrul Companiei Nationale Administrarea Porturilor Maritime Constanta S.A., sa ii remita cu titlu gratuit mai multe produse provenite din marfurile confiscate si aflate in gestiunea Biroului Vamal Constanta Sud Agigea.

Senatorul i-a promis lui Bogatu ca se va folosi de functia pe care o detine sa directioneze mai multe proiecte economico - administrative, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Mircea Banias trafic influenta, #Mircea Banias produse contrafacute, #Mircea Banias DNA , #DNA