Vezi ce acuzatii li se aduc lui Mircea Banias si Laurentiu Mironescu

Marti, 24 Mai 2011, ora 14:42
2855 citiri
Vezi ce acuzatii li se aduc lui Mircea Banias si Laurentiu Mironescu
Foto: Antena 3

Senatorul PDL Mircea Banias a primit marti interdictie de a parasi tara, fiind acuzat de aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare, in dosarul coruptiei din vama Constanta.

In rechizitoriul intocmit de procurorii DNA se arata ca la data de 22 octombrie 2010, Banias i-a pretins lui Bogatu Eugen, la vremea respectiva director al Directiei Domenii Portuare, din cadrul Companiei Nationale Administrarea Porturilor Maritime Constanta S.A., sa ii remita cu titlu gratuit mai multe produse provenite din marfurile confiscate si aflate in gestiunea Biroului Vamal Constanta Sud Agigea.

Senatorul i-a promis lui Bogatu ca se va folosi de functia pe care o detine sa directioneze mai multe proiecte economico - administrative, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

DNA: Mircea Banias nu are voie sa paraseasca tara

Mircea Banias i-a promis lui Bogatu Eugen ca se va implica personal in blocarea unui proiect de restructurare a autoritatii vamale de pe raza judetului Constanta si a unui ordin ministerial care prevedea obligativitatea scanarii tuturor containerelor din Portul Constanta Sud Agigea.

I-a mai promis ca va interveni pentru ca o persoana, ce nu era agreata de grupul infractional, sa nu fie numita intr-o functie de conducere in cadrul Companiei Nationale Administrarea Porturilor Maritime Constanta si ca isi va folosi influenta pentru mentinerea in functie a unui fost director al Directiei Sanitar Veterinare Constanta.

De asemenea, acesta a promis ca va interveni pentru protejarea inculpatului Durbac Liviu, seful Biroului Vamal Constanta Sud Agigea.

In rechizitoriul intocmit pentru retinerea fostului secretar general MAI, Mironescu Laurentiu, procurorii DNA arata ca acesta, pe 3 iunie 2010, in calitate de presedinte al organizatiei municipale a PDL Constanta, i-a cerut lui Pilca Aurelian Catalin suma de 8.000 de lei pentru ca sa castige o functie de conducere la nivelul respectivei organizatii politice.

Dupa ce Pilca Aurelian-Catalin a promis ca ii va da suma de bani ceruta, la data de 5 iunie 2010, cu ocazia alegerilor interne desfasurate la Organizatia Municipala Constanta a PDL, Mironescu Laurentiu a fost ales prim-vicepresedinte al organizatiei.

In schimbul sumei de bani platite de Pilca Aurelian-Catalin, Mironescu Laurentiu a promis sa isi foloseasca influenta politica pe langa factorii decizionali din cadrul Ministerului Transporturilor pentru ca Pilca Aurelian-Catalin sa fie numit director in cadrul Companiei Nationale Administrarea Porturilor Maritime Constanta S.A., urmand ca acesta sa lase locul unei persoane alese de Pilca Aurelian-Catalin si de catre ceilalti membri ai grupului infractional.

In cursul anului 2010, inculpatul Bogatu Eugen, director al Directiei Domenii Portuare si leader al grupului infractional, s-a implicat in activitatea de colectare a sumelor de bani prin intermediul comisionarilor vamali pentru a facilita efectuarea de operatiuni ilicite de import de marfuri subevaluate de catre o societate comerciala.

Pe langa Banias si Mironescu, DNA a mai retinut marti si alti 28 de inculpati care sunt banuiti ca au comis infractiuni de coruptie in legatura cu activitatile de import - export de marfuri provenite din afara granitelor Uniunii Europene desfasurate prin birourile vamale de pe raza Directiei Regionale de Accize si Operatiuni Vamale (D.R.A.O.V.) Constanta.

Cei 30 de acuzati vor fi prezentati Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mircea Banias Laurentiu Mironescu, #rechizitoriu intocmit DNA , #DNA