Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Banias pleaca la PC - sedinta umar la umar cu Voiculescu

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 17:57
3257 citiri
Banias pleaca la PC - sedinta umar la umar cu Voiculescu
Foto: Arhiva

Mircea Banias si-a anuntat, miercuri, de la tribuna Parlamentului, demisia din PDL si din grupurile parlamentare. Totodata, Banias a subliniat ca tot miercuri s-a inscris in Partidul Conservator.

"Astazi, 1 februarie, imi prezint demisia din PDL si va anunt ca tot de astazi voi activa in PC", a fost anuntul lui Banias.

Senatorul Orest Onofrei a povestit, la Romania Tv, cum a justificat Banias, in fata colegilor, plecarea din partid.

"A spus ca are probleme personale, ca s-a simtit singur in aceasta perioada, dar eu nu cred deloc ca ar fi vorba de asa ceva, din moment ce e propus ca interimar pentru PC Constanta", a declarat Onofrei.

Mircea Banias a demisionat, "definitiv si ireversibil", din PDL si din Parlament

Potrivit acestuia, sedinta a fost una destul de tensionata. Anuntul lui Banias a fost privit de democrat-liberali cu regret, dar si cu uimire, spune Onofrei. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, insa le-a atras atentia ca, acum, este nevoie de toti deputatii si senatorii PDL. "USL mizeaza pe faptul ca nu ne vom mobiliza", le-ar fi spus Oltean colegilor sai din PDL.

Banias, langa Voiculescu

Orest Onofrei a dezvaluit si unde s-a asezat Banias, in sala, la inceputul sedintei.

"Stiam ca pleaca la PC de cand a intrat in sala. S-a asezat intre un fost coleg al nostru care a plecat la PC si Dan Voiculescu", a spus senatorul PDL.

In luna iunie a anului trecut, Banias declara, in fata instantei, cand se judeca plangerea sa impotriva interdictiei de a parasi tara, ca este nevinovat si ca nu are de gand sa isi dea demisia din PDL.

"Oamenii m-au trimis sa-i reprezint, n-am de ce sa-mi dau demisia. Va spun n-am nicio legatura cu cei care sunt cercetati in acest dosar", a sustinut atunci Banias.

Mircea Banias fost cercetat de DNA in dosarul "Vamii Constanta", insa a fost scos de sub urmarire penala. Acesta a fost membru PNL in perioada 1997-2002, iar din anul 2002 era membru al PDL.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Banias demsie PDL, #Banias PC Voiculescu , #stiri Mircea Marius Banias