Toader: Parlamentarii USL au comis frauda - cati bani pot pierde

Joi, 23 Februarie 2012, ora 08:01
7519 citiri
Toader: Parlamentarii USL au comis frauda - cati bani pot pierde

Liderul de grup al deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca parlamentarii USL care au semnat condicile de prezenta la sedintele Parlamentului, fara sa mearga la sedinte, din cauza ca sunt in greva parlamentara, au comis "frauda" si sunt in afara legii.

"Statutul parlamentarului, care e lege, spune foarte clar ca parlamentarii au obligatia sa participe la lucrarile Parlamentului si ale comisiei si la programul stabilit de birourile camerei respective. Pentru acest lucru se acorda o indemnizatie, care se acorda in baza unei semnaturi pe care o dau cu participarea lor la plenul Camerei sau in comisii. In baza semnaturii se dau indemnizatiile. In statut prevede ca, daca nu ai semnat si daca nu ai o motivatie pe care o da liderul de grup, se taie a 21-a parte din indemnizatie, pentru fiecare zi.

Semnand acolo si neparticipand inseamna frauda, au semnat si primesc niste bani pentru o munca pe care nu o fac. Activitatile din Parlament sunt stabilite de Biroul Permanent, cand sunt si activitati in teritoriu, cand sunt activitati specifice, numai BP aproba. In afara de acest lucru, nu se poate face decat cu aprobarea Biroului. In acest moment, ei (cei din USL -n.red.) sunt in afara legii", a declarat Toader pentru Ziare.com.

Intrebat despre declaratia vicepresedintelui PSD, Valeriu Zgonea, care spusese ca cei din PDL falsifica semnaturile celor din PSD pe condica de prezenta, Toader a negat ferm acest lucru.

Zgonea acuza PDL ca a falsificat semnaturile PSD - TV Ziare.com

Se creeaza o cutuma

Mircea Toader a avertizat Opozitia ca, daca face blocaj in Parlament, s-ar putea confrunta cu aceeasi situatie cand ajunge la Putere.

"Ganditi-va ca se creeaza o cutuma. Presupunand ca, peste o perioada, exista o minoritate in Parlament care se supara si membrii ei spun "nu mai vrem sa participam, cerem alegeri anticipate". Atunci putem spune "cum a fost atunci, facem si noi", a mai afirmat secretarul executiv al PDL: "Daca se vede asa ceva, se poate face expertiza grafologica. Si ieri la plen au semnat, au zis "semnam" si n-au participat".

Ironii pentru USL

Mircea Toader a atacat protestul de marti al catorva zeci dintre parlamentarii USL, care au venit in balcoanele plenului Parlamentului si au vociferat de acolo.

"Participarea in balcon e o chestiune puerila, cu zgomotele de rigoare", a spus acesta.

El a vorbit si despre faptul ca liderul PNL, Crin Antonescu, are 0% prezenta la voturile finale din ultima sesiune parlamentara dinaintea grevei.

"Daca vrea sa candideze la functia de presedinte, asa va proceda, sau daca ajunge presedinte? Mi se pare absolut anormal, pana si Ponta vine la anumite voturi si e tot presedinte de partid", ne-a mai declarat Toader.

Dar absenta Puterii?

Mircea Toader le-a raspuns si celor din USL care au acuzat absente din randurile Puterii, in Parlament.

"De la noi faptul ca lipsesc - la Camera Deputatilor, prin regulament, la dezbateri nu e nevoie de cvorum de sedinta, prezenta e benevola (...) Numai la votul final trebuie sa ai cvorum", a explicat Toader.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Toader greva Parlament, #Toader greva USL frauda, #Toader parlamentari USL frauda , #PDL