Ziare.com

Toader: Parlamentarii USL au comis frauda - cati bani pot pierde

de Lucian Lumezeanu
Joi, 23 Februarie 2012, ora 08:01

   

Toader: Parlamentarii USL au comis frauda - cati bani pot pierde
Liderul de grup al deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca parlamentarii USL care au semnat condicile de prezenta la sedintele Parlamentului, fara sa mearga la sedinte, din cauza ca sunt in greva parlamentara, au comis "frauda" si sunt in afara legii.

"Statutul parlamentarului, care e lege, spune foarte clar ca parlamentarii au obligatia sa participe la lucrarile Parlamentului si ale comisiei si la programul stabilit de birourile camerei respective. Pentru acest lucru se acorda o indemnizatie, care se acorda in baza unei semnaturi pe care o dau cu participarea lor la plenul Camerei sau in comisii. In baza semnaturii se dau indemnizatiile. In statut prevede ca, daca nu ai semnat si daca nu ai o motivatie pe care o da liderul de grup, se taie a 21-a parte din indemnizatie, pentru fiecare zi.

Semnand acolo si neparticipand inseamna frauda, au semnat si primesc niste bani pentru o munca pe care nu o fac. Activitatile din Parlament sunt stabilite de Biroul Permanent, cand sunt si activitati in teritoriu, cand sunt activitati specifice, numai BP aproba. In afara de acest lucru, nu se poate face decat cu aprobarea Biroului. In acest moment, ei (cei din USL -n.red.) sunt in afara legii", a declarat Toader pentru Ziare.com.

Intrebat despre declaratia vicepresedintelui PSD, Valeriu Zgonea, care spusese ca cei din PDL falsifica semnaturile celor din PSD pe condica de prezenta, Toader a negat ferm acest lucru.

Zgonea acuza PDL ca a falsificat semnaturile PSD - TV Ziare.com

Se creeaza o cutuma

Mircea Toader a avertizat Opozitia ca, daca face blocaj in Parlament, s-ar putea confrunta cu aceeasi situatie cand ajunge la Putere.

"Ganditi-va ca se creeaza o cutuma. Presupunand ca, peste o perioada, exista o minoritate in Parlament care se supara si membrii ei spun "nu mai vrem sa participam, cerem alegeri anticipate". Atunci putem spune "cum a fost atunci, facem si noi", a mai afirmat secretarul executiv al PDL: "Daca se vede asa ceva, se poate face expertiza grafologica. Si ieri la plen au semnat, au zis "semnam" si n-au participat".

Ironii pentru USL

Mircea Toader a atacat protestul de marti al catorva zeci dintre parlamentarii USL, care au venit in balcoanele plenului Parlamentului si au vociferat de acolo.

"Participarea in balcon e o chestiune puerila, cu zgomotele de rigoare", a spus acesta.

El a vorbit si despre faptul ca liderul PNL, Crin Antonescu, are 0% prezenta la voturile finale din ultima sesiune parlamentara dinaintea grevei.

"Daca vrea sa candideze la functia de presedinte, asa va proceda, sau daca ajunge presedinte? Mi se pare absolut anormal, pana si Ponta vine la anumite voturi si e tot presedinte de partid", ne-a mai declarat Toader.

Dar absenta Puterii?

Mircea Toader le-a raspuns si celor din USL care au acuzat absente din randurile Puterii, in Parlament.

"De la noi faptul ca lipsesc - la Camera Deputatilor, prin regulament, la dezbateri nu e nevoie de cvorum de sedinta, prezenta e benevola (...) Numai la votul final trebuie sa ai cvorum", a explicat Toader.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6966 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
70 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Boicotul parlamentar baga spaima in PDL, partidul interlopilor

Asa ca toate goarnele lui Basescu sunt puse sa latre la opozitie. A vorbit socotitoarea grasa, Anastase, a vorbit Udrea, a vorbit Cotoi, a glasuit Cr.Preda, era randul semnatarului mandatat sa parafeze o escrocherie cu vila din Snagov a ministresei Boagioaica.

Se eludeaza in continuare chestiunea fundamentala: majoritatea trucata de Basescu nu este o majoritate adevarata, rezultata prin vot, si are piedici in actul legislativ.
Asa ca nu mai sunt suficiente numaratoarea vestitei Anastase si ridicatul degetului lui Toader.
Asteptam alegeri anticipate.

 

Pedeapsa finala

Milioane de romani doresc sincer a nu mai vedea in viitor figura acestui domn dimpreuna cu acelea ale multor tovarasi de lupta . Daca bunul simt le lipseste cu desavarsire acestor tonomate portocalii , care cu nenumarate prilejuri si-au dovedit cinismul si dispretul fata de romani , este cazul ca ei sa fie eliminati definitiv din viata publica de catre alegatori .

 

@ george 2/ ptr.bidonu* gol

Atunci citzi bani trebuie sa returneze bidonu*vidat ptr.
20 de ani de lipsa dela locul de munca..??!! Ar trebui sa-shi vinda tona shi 1/2 de slanina Ieüropeanä din patul conjugal ..cu varzuci de Bruxelles..!!

Condica de prezenta

Ma surprinde argumentatia domnului Toader ...
Din cate stiu, cand te duci la serviciu, semnezi condica de prezenta. Daca nu vrei, nu esti obligat sa participi la sedinte.
Cred ca asa e si la Parlament. Oamenii aceia au venit la serviciu, dar nu participa la sedinte.
Care-i problema?
Ca sa nu mai vorbim, ca in cadrul Parlamentului sunt o sumedenie de activitati la care poti sa participi, de la comisii, pana la dezbateri, conferinte, discutii cu alegatorii, etc.
Mi se pare fortata demonstratia domnului Toader.

Eu as zice sa fie condamnati la inchisoare!

Pt ca roberta a numarat voturile aiurea,
Pt taierea salariilor,
Pt achizitii publice frauduloase,
Pt pierderea fondurilor ruropene,
Pt banii cheltuiti de udrea in scop personal
Pt asfaltatorii care n-au deszapezit,
samd.

N-are rost sa mai comentam ce spune Toader.

Omul asta are o nesimtire greu de egalat. De altfel, PDL-ul clama ca doreste dialog cu Opozitia. Vedem ce fel de dialog isi doreste; ca cel de pina acum. Parlamentarii USL ar fi trebuit sa faca acest boicot mai demult, astfel n-ar mai fi avut sansa ca Boc sa-si treaca taote aberatiile de legi.
Un postac portocaliu ca @Hera inca n-a inteles de ce nu mai voteaza romanii PDL-ul. O ia pe urmele lui Toader, iar ca sa fie mai convigator, ne scrie din Codul penal, fara sa stie ca este diferenta intre demnitar si functionar public. Dar n-are rost sa stric orzul pe giste.

Ineptia devenita cutuma

Asa ca, Mircea Toader vorbeste despre regulament fara sa-l cunoasca. Si asta nu se sanctioneaza, din pacate.

Ceea ce spune dumnealui este orevazut in Regulamentul CD, la art. 141, al. 1: "Deputatii sunt obligati sa fie prezenti la lucrarile Camerei si sa se inscrie pe lista de prezenta, tinuta de unul dintre secretari."

Acest articol incrimineaza si absentii PDL, pe care dumnealui ii spala, deoarece se refera la "lucrari" si nu "la vot final".

Art. 141, al. 2 din acelasi regulament spune asa: "Deputatul care nu poate lua parte la sedinta din motive obiective va trebui sa informeze printr-o motivatie scrisa, avizata de liderul de grup, Biroul Permanent, mentionand cauzele care il impiedica sa participe."

Opozitia a informat Biroul Permanent privind motivatia absentei deputatilor ei: protestul parlamentar. Regulamentul este deci intru totul respectat.

Ca multi alti politicieni PDL, Mircea Toader vorbeste prapastii.

Frauda !

Opozitia la puscarie .

As vrea sa o vad si p'asta .

Vadim incepouse puscaria pentru VIP , pentru parlamentari .

Dl Ungureanu sa finalizeze lucrarile .

ce spune legea despre blocarea unei institutii a statului

Codul Penal, privind "Abuzul in serviciu contra intereselor publice"
Articolul 248:"Fapta funcționarului public, care, in exercițiul atribuțiilor sale de serviciu, cu știință, nu indeplinește un act ori il indeplinește in mod defectuos și prin aceasta cauzează o tulburare insemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituții de stat ori al unei alte unități din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia se pedepsește cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani"
Articolul 145:"Prin termenul public se ințelege tot ce privește autoritățile publice, instituțiile publice, instituțiile sau alte persoane juridice de interes public, administrarea, folosirea sau exploatarea bunurilor proprietate publică, serviciile de interes public, precum și bunurile de orice fel care, potrivit legii, sunt de interes public"
Articolul 147:"orice persoană care exercita permanent sau temporar, cu orice titlu, indiferent cum a fost investita, o insărcinare de orice natura, retribuita sau nu, in serviciul unei unitati dintre cele la care se refera art. 145"

Absolut corecta observatia Dvs.

Cu o mica rectificare:

Parlamentarul care nu participa la lucrari dintr-un motiv sau altul, dupa ce a informat BP in prealabil NU semneraza prezenta la lucrari pentru simplul motiv ca nu este acolo. Valabil pentru toti parlamentarii.
Multumesc.

Mai "nemandatatule", pentru viloiul din Snagov al boagioaicai

Daca parlamentarii au incalcat legea, fara comentarii, sesizare la Parchet, cercetati, judecati si condamnati.
Dar ce facem cu dosarul lu' matale in care ai fost mandatat de Ancuta Boagiu "lucratoare la numai stat", in care ai incercat sa-i acoperi urmele cu viloiul de 800.000.euro, pe care nu l-a declarat in declaratia de avere.
"Mare" caracter ai avut cand ai fost intrebat daca ai fost mandatat, si matale ai negat cu mare vehementa, mai ales cand ti s-a aratat actul semnat cu semnatura clara, ce sa-i faci, la voi la Camorra portocalie stim ca fonctioneaza "omerta"

Ce tupeu de marinar are acest cal troian basist

Dupa ce jicneste pe toti sarmanii care au murit in gheturile acestei ierni, mai vine si da lectii de comportament in parlament.
Nesimtire ridicata la rang de virtute caci are spatele asigurat

O sa varsam o lacrima pentru banii pierduti de

USL-sti . Singura solutie era demisia si dizolvarea parlamentului.

gunoiul stradal...

mare gunoi pdl-ist acest Toader, cu gura lui labartzata.I s-a latzit limba de atita lins de cururi.Cum il mai suporta Galatzenii pe asest nemernic

Asta nu poate vorbii de altii el este varza stricata.

Cainos la suflet,om de nimic,infatuat,paralel cu realitatile,toader este un extraterestru care nu stie ce insemna zapada si gerul si in consecinta dupa mintea lui tumefiata de putere ii vede pe cei decedati inghetati doar din cauza bauturii.Se gandeste ca toti sunt de ca el niste betivi notorii.

 

cum sa stie...

tu nu vezi ca poate sa joace cu succes in Senatorul Melcilor 2! Da, poate daca va schimbati in verde si nu in verde de paris, sa aveti si voi o sansa la vreo 2-3 locuri in parlament la anul.

Cine a semnat...

daca parlamentarii nu erau acolo?

Dl Toader, nu poate fi credibil, privind greva Parlamentara

Este cel care incurca degetele cand trebuie sa se voteze legi importante. Cei cu Spiru Haret, nu stiu ce legi trebuie votate si toti se uita la degetul lui Toader. O singura lege intr-un an, a trecut prin votul parlamentarilor, dar Toader a incurcat degetul si legea a ramas moarta.

 

Se va merge la crin antenescu acasa cu ceas desteptator

se vor picheta filialele USL

a inceput razboiul !

Bai Ghilobalosule,

Daca tot va duceti la antenescu sa-i duceti gunoiul, veniti si la mine, ca stau langa el, sa-mi goliti latrina din fundul curtii.
Nu contine "material" portocaliu ultrapedelac, da platesc cinstit cat face, numai sa mancati tot!

@ghilo

Va asteptam ! sa mai iei 2-3 para.sute de la partid ( stiu ca aveti foarte multe ) sa va facem posta, asa, ca la sedintele PDL din Modrogan.

Toderas o sa jucam amu baza pe scuipatelea ca esti tare de toval

Toderas maica fugi bre dacilea ca te cauta militia de cand ai furat votka de la sate sa nu mai inghete taranii.Esti pericol pdl ca ai adus votka lui Base care baga permanent in el dar se pare ca nu ingheata,are constitutia mai robusta.Da,dar ce facem cu capul ca aici are el buba mare.Toderas ma dusei mai deunazi la biserica sa dau acatiste si sa-ti aprind o lumanare de gandire scurta,ca tare destept si mandru esti maica,ca la musca verde te poti uita dar la tine ba.Si cum le mai sti tu pe tate ca un copil nedezvoltat la vreme.Poate dupa alegeri iesi si tu maica la pensie sa plimbi fluturii prin parcurile facute la tara si joci o baza cu colegii tai pdl in salile de sport pe care a-ti aruncat sute de milioane de euro.

@Ioan din Chicago-dl.toader...

nu are degetele,are gheare,ca toti cantaretii din
portocal,cu care se agata de putere.

ghilo in gradina lui Dumnezeu...

BA nea ghilo pentru tine a inceput razboiul?Fugi bre la adapost,cred ca ai sapat un bordei incapator cu mancare pentru 2-3 ani,ca nu sti cat dureaza razboiul tau.O sa-ti fie cam greu cu mergatoarea langa nas dar merita sacrificiul.Oricum la matale se pare ca nu se simpte,te dai permanent cu un Axe original provenit de la mesele copioase ale pdl-istilor de varza acra.

se vor face plangeri penale impotriva USL

in frunte cu capii lor politici ,
Lolek si Bolnek ,
ca sefi de infractori nationali
dar si impotriva alora care fraudeaza tara la adapostul functiei de parlamentari chiulangii .
Chiulul sa se transforme in ani de puscarie !

Bine le facea Ceausescu ca dadea cu ei de pamant ...........

@Ghilotina

Ai gasit tu vreun articol in legile Romaniei in care un parlamentar, ales si nu numit, este impiedicat sa protesteze? Nu ti se pare ca faci propaganda din disperare? Aveti majoritatea. Aratati-o! Noi nu prea o vedem. Pai, si atunci, nu este mai bine sa mergem sa ne alegem alti reprezentanti? Ce, le pica galoanele celor de la Putere daca isi termina mandatul cu 6-7 luni mai devreme? A, am inteles, mai au de furat si nu si-au trecut toate legile.

Ceausescu,chiulul si anii de puscarie

Daca se da dovada de amabilitate in a imparti ani de puscarie pentru chiul,frauda cum sa mai fie pedepsita?
Este vorba de un protest asumat,determinat de o guvernare lipsita de orice urma de democratie,facuta in detrimentul fiecarui cetatean,care sufera din cauza acestor abuzuri continue,fara ca responsabilii sa fie opriti si trasi la raspundere pentru faptele lor.
Sa propunem introducerea pedepsei capitale..?
Si daca unii tot isi amintesc nostalgic de Ceausescu,de ce nu se duc un pic dupa dumnealui,poate asa afla cu adevarat ce parere are...

Nu va certati....bate-v-ati !

.

 

Gestul opozitiei da dovada de imaturitate,

daca isi dadeau demisia din parlament atunci mesajul era intepretat ca un semnal de alarma dar asa este un circ.Sau daca ramaneau in parlament aveau ca arma votul asa cum si noi il avem.Asta inseamna democratie.

 

@asterix-gestul opozitiei....

Demisia este un act unilateral.Greva presupune niste
revendicari!!!Or fi salariale si noi nu stim.

care vot il aveau la indemana? ala furat de rigoberta?

pai poate sa voteze opozitia in dr.aci, cata vreme e miss piggy acolo, le numara voturile din 2 in 5 si tot cum vor portocarcalacii iese. asa ca hai, bashti!

Aceeasi vorbitori,

Nu am scapat de Toader, de Udrea si de Lazaroiu....
Oare Ungureanu foloseste aceeasi purtatori de cuvant?

 

@DIANAD

- in privinta lui ungureanu mai citeste presa !

Am citit si am aflat ca a calcat pe urmele lui Boc

21 Februarie 2012, Monitorul Oficial, Hotarirea 85 a guvernului pentru alocarea unor sume de bani pentru cei afectati de caderile de zapada si viscol. Ministrul de interne, Gabriel Berca, bacauoan, impreuna cu secretarul de stat din Ministerul Finantelor Gh. Gherghina, aloca judetului Bacau pentru fiecare localitate cite 300 de milioane de lei in timp ce la cele afectate cu adevarat, din alte judete, le aloca de la 50 la 200 de milioane de lei. Ce face Ungureanu? Semneaza hotarirea si uita inca de pe acum ce a promis in primele zile de guvernare, si anume, nu va lasa niciun ministru sa cheltuie banii statului pe bunul plac. Bravo, Ungurene, esti mare! Te iei la intrecere cu Boc.

Toadere...

...nu ridica piatra...

 

@Bulik-toadere...

Are 800000 in buzunare(imprumutate).Maruntele,ca nu le-a prea vazut lumea,dar ii atarna greu.S-ar putea sa-l traga la fund.

@un cetatean european

- esti cumva si DIANAD ?

Un pitigoi

Un palavragiu,ramas fara aer de frica ca nu-si mai
gaseste gheara ramasa in suspans in neant,undeva intre limita absurdului si a grotescului existentei
lui efemere pe aceasta planeta.Un pitigoi,ca atatia
altii,care de oftica ca este captivul nefericit al
pierderii dreptului de a arata lumii ce gheara ascutita are,cand o ridica in sus sau in jos,sfarseste prin gestul suprem si isi baga unghia
in gat.Abia il astept sa-l vad in opozitie,daca ajunge,cum se comporta.

 

Cata nedreptate poate sa existe!!!!!!!!!!

Stau si ma minunez.Un angajat la patron se duce si bolnav fiind nepermitandu-si sa lipseasca o zi chiar si motivat fiind deoarece poate fii inlocuit rapid.In schimb-cersetorii de voturi-se comporta mai umilitor decat cei ai strazii care au ajuns tot datorita lor acolo.S-au ajutat reciproc.Amaratul din trada l-a ajutat sa ajunga acolo iar distinsul ales l-a ajutat sa dispara complet din "raza lui de activitate".Unul sta si ingheta non stop pentru a-si procura o paine celalat se plimba in limzine,la costum,caldurica,femei de srviciu la diferite activitati si dupa atata truda isi incaseaza binemeritatul onorariu.Asta,da,adevarata echitate si inca un Da ,incurajator, pentru tineretul scolit in familiile voastre. Rusine sa va fie voua celor vrednici de dispretul total al nostru.

 
 

Tinerelule...sau,politicianule absolut!

Esti educat,manierat,bine intentionat dar mai ales politicos.Vreau sa-ti aduc aminte ca ai uitat sa-mi trimiti galosii promisi asa ca umblu desculta prin zapada si inca mai sunt vie.Un motiv in plus ca sunt in stare sa supravietuiesc in ciuda conditiilor vitrege.Deci,sunt calita si probabil voi sustione adversarii tai , mai prezint un pericol in ciuda varstei pe care o banuiesti si ,spre ghinionul tau,mai si scriu pe forum.

Si

mai dau dovada si de lasitate. Daca tot s-au dus la balcon de ce nu s-au si aruncat de acolo?

Regret

N-ai fi stiut ca m-am aruncat si nu stiai sa te bucuri la momentul acela.Probabil ai fi simtit o tulburare si incercai sa te trantesti singur de toti peretii urland ca din gura de sarpe ca de fapt esti mereu un nemultumit.

Ai sa ramii cu minunantul!

Teama PDL-ului este ca se va ajunge la alegeri anticipate daca Parlamentul este blocat. Stai si teintrebi; unde o fi majoritatea aia parlamentara a Coalitiei de guvernare? Am vazut, nu exista. Si asata s-a observat de cind Roberta Anastase a numarat ochii celor prezenti si nu mina ridicata la votul final pe legea pensiilor. Apoi, pentru a nu cadea Guvernul prin motiune de cenzura, Boc gasea intotdeauna bani in buget pentru a-i obliga pe aliati sa se lege de scaune. Ieri, prezenta parlamentarilor de la Putere in Parlament a fost zero. Or fi obosit cu o zi in urma cind s-au chinuit pentru 2-3 minute sa asigure un cvorum de sedinta. Asa ca nu o mai dati in balacareala, ca PDL-ul tot prost pica.

d-le toader, ceea cec face opozitia e o glumita

pe langa nenorocirile pe care le faceti voi, cei aflati la putere, si care incalcati constitutia la fiecare pas!!!!!

 

@yo4kpa

- sa faca glumite pe banii lor ! iar de constitutia lu' ilici n-are sens sa vorbim !

@yo4kpa-d-le toader...

Nu le doresc decat sa aiba parte de toate "bunataturile" oferite romanilor in cei 8 ani
de guvernare dar mai ales pe partea sanatatii.

singura "solutie"

condica electronica pe baza de amprente.si asa multi dintre acesti sarlamentari sunt PUSCARIABILI!!!

 

Da

Marea majoritate de la PDL sunt penali, dar sa nu uitam si si USL are cativa.

Penalii din PNL si PSD

Au trecut toti la UNPR si PDL. In frunte cu generalul izmenar si cu Miki Spaga.

@Surianu !

Tu centrezi tu dai cu capul prin THEO!

USL sa isi faca treaba in Parlament sau sa-si dea demisia!

USL e imaginea perfecta a lenesului care asteapta mura in gura si tot el tipa ca nu i se da ciolanu sa-l roada.
Votati-i si veti avea parte de lenea pentru toti... ca doar asta isi doresc votantii USL. Lene si primit pe degeaba fara munca.

 

"Porumbacu" vrea Pesedinte de Romania , să doarmă in pafum de crin

Să dormi la Cotroceni contra plată ...asta de "meserie" de "băiat manierat"

 

@Sile

prefer in presedinte somnoros, decat unul bet.iv !

?????

Stii ce prefer eu? Un sofer beat decat unul care este mereu obosit si adoarme la volan! Tu ce varianta ai alege?

Măi Toader marinarul de uscat...

Ai vostrii chiulesc pe număratele!La ei nu se consideră fraudă,or au scutire de la Robertina?Tocmai ea fiind cauza
obtinerii cvorumului ce era...dar numărand corect in sală,el NU E!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor