Ziare.com

FRF reactioneaza dupa deciziile procurorilor. Soarta lui Mircea Sandu, stabilita

Luni, 17 Iunie 2013, ora 21:19

   

FRF reactioneaza dupa deciziile procurorilor. Soarta lui Mircea Sandu, stabilita
Federatia Romana de Fotbal a remis un comunicat oficial la cateva ore distanta dupa ce procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Mircea Sandu si Dumitru Dragomir.

Sub titlul "Federatia respinge acuzatiile DNA", forul condus de Mircea Sandu incearca sa demonteze motivele pentru care sefii fotbalului romanesc au fost trimisi in judecata.

FRF arata ca deciziile au fost luate conform regulamentelor sportive in vigoare, iar Adrian Mititelu a gresit in momentul in care a actionat o decizie a FRF in instantele civile intrucat trebuia sa mearga la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Totodata, FRF a anuntat ca Mircea Sandu va continua sa ocupe functia de presedinte intrucat o eventuala suspendare din functie n-ar fi legala.

Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, trimisi in judecata!

Iata comunicatul de presa al Federatiei:

FRF respinge acuzatiile DNA: decizia de excludere a S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. a fost statutara si va fi confirmata de justitie

Federatia Romana de Fotbal a luat la cunostinta de hotararea procurorilor din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie de trimitere in judecata a Presedintelui FRF, Mircea Sandu, si a Vicepresedintelui FRF, Dumitru Dragomir, Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru presupuse infractiuni legate de decizia Comitetului Executiv de excludere a S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A.

FRF respinge acuzatiile formulate de procurorii DNA si isi exprima increderea ca justitia va confirma faptul ca decizia de excludere a fost luata in conformitate cu regulamentele in vigoare, regulamente pe care toate cluburile afiliate au agreat sa le respecte. De altfel, argumentele rechizitoriului intocmit de procurorii DNA se bazeaza pe o interpretare eronata a faptelor si anume:

1. In conflictul pe care S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. l-a avut cu fostul antrenor, Camera Nationala de Solutionare a Litigiilor a dat castig de cauza celui din urma. Craiova a formulat recurs, dar s-a adresat si instantelor civile - ceea ce a reprezentat o incalcare grava a statutului FRF. In conformitate cu prevederile statutare, S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. ar fi trebuit sa mearga mai departe pe jurisdictia sportiva pana la ultima instanta, adica Tribunalul Arbitral Sportiv de la Lausanne, inainte de a se indrepta catre instantele civile. FIFA si UEFA cer in mod expres o jurisprudenta unitara pe linie sportiva, de aceea interzic membrilor sa se adreseze instantelor civile inainte sa epuizeze toate caile pe parte sportiva.

De altfel, in decizia luata la sfarsitul lunii mai, in Dosarul 4186/2/2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis in mod irevocabil ca prevederile regulamentare privind obligativitatea cluburilor de a se adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv sunt perfect legale. In contextul acestei hotarari judecatoresti, recursul clubului condus de domnul Adrian Mititelu la alta instanta decat Tribunalul de la Lausanne apare ca o incalcare flagranta a normelor in comun agreate de membrii Federatiei. Sanctiunea pentru aceasta incalcare este si ea expres stipulata in cadrul art. 18 alin. (1) lit. b) din Statut - excluderea.

2. Conform normelor FRF in vigoare la data excluderii S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A., sanctiunile disciplinare sunt executorii. De altfel, decizia Comitetului Executiv a fost confirmata de Adunarea Generala a FRF, cu majoritate covarsitoare (168 de voturi). FRF considera prematura si invocarea in rechizitoriu a sentintei Curtii de Apel Bucuresti din 25 iunie 2012, in conditiile in care aceasta sentinta a fost contestata prin recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. FRF a solicitat devansarea termenului la care se va judeca recursul (stabilit initial pentru anul 2014), iar Inalta Curte a acceptat acest lucru, stabilind un nou termen pentru septembrie 2013.

FRF isi reafirma increderea intr-o decizie corecta a justitiei si va face toate demersurile necesare pentru a demonstra ca deciziile sale au fost in conformitate cu statutele si regulamentele in vigoare. In acelasi timp, FRF precizeaza ca Presedintele Mircea Sandu isi va continua activitatea in mod normal, orice discutie despre suspendarea activitatii acestuia neavand baza legala.

FEDERATIA ROMANA DE FOTBAL

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5131 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Scirbă totală !

De cei doi Mafioți nu ve-ți scăpa decit dacă Macacu e debarcat. El ii ține pe procurori departe de a da o decizie. Pe moment Băse ii folosește pe cei doi mafioți ca să lovească in Becali și alți oponenți din fotbal. Ce e curios și de necrezut....e faptu că Procurorii și judecătorii au lăsat Grupu Infracțional din fotbal ( Verii becali,MM,Pădureanu,Butelie,Barbugiu etc ) să mai respire incă vre-o doi ani.

 

Ma,iar tai varza la broase?

Doamna Kovesi a fost numita de ponta!Ministrul justitiei,prieten cu ponta!CCR in majoritatea lui numit de guvern si parlament-tu pe ce planeta traiesti?

Justitia aservita total....

....basescului! Se ve3de cu ochiul liber nu trebuie sa fi cine stie ce mare specialist!Azi l-a salvat pe finu Falca de la pirnaie intr-un caz unde era o speta mai sertioasa ca a lui Becali! Lui Ponta basescu i-a aratat opisica neagra (inca nu stim in ce consta) si astfel a fost lasat sa puna pe cine vrea la parchete, la csm, CCr, in concluzie marinarul si-a asigurat retragerea dar ce nu swtie el este ca in momentul cind nu mai ai putere....nu te mai cunoaste nimeni!

 

Tot ce li se intampla uslamishtilor...

... e din cauza de Base. Le-a fatat purceaua godaci care le seamana, Base-i de vina; le-a fugit catzeaua, tot Base.

 

@Tristu' -Vezi c-a gresit next777 adresa mesajului

In realitate era...

...pentru tine!

"Succesuri!"...

In fond, Nashu' si cu Corleone isi merita pe deplin soarta!
Din nefericire pentru fotbalul romanesc, cam tirziu...

 

 

nici o codamnare a lui MS nu ar fi "legalä"

numai MS e legal in toate puctele de vedere

 

banuiesc ,

- ca comunicatu' frf , e semnat de mircea sandu ! strans unitzi , ca interesele au fost comune !

 

aaaalllllooooooooooo tovarase activist de partid Nicu

Mama ei de gramatica ca nici cum nu poti scapa de cacafonii!!!!

Soarta lui Mircea Sandu stabilita DE EL INSUSI ...!

.......ai dreak romanii cu oua mari,nu pleaca decat fie la inchisoare fie impuscati !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor