Continua dezvaluirile despre ascensiunea lui Mircea Sandu la sefia FRF

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 12:17
4667 citiri
Continua dezvaluirile despre ascensiunea lui Mircea Sandu la sefia FRF

Seria de dezvaluri legate de acapararea functiei de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal de catre Mircea Sandu continua si vineri, un alt om important din fenomen hotarand sa dea cartile pe fata.

Cornel Dinu avea un rol extrem de important in fotbalul romanesc imediat dupa revolutie si nu putine sunt vocile care afirma ca, fara sprijinul "Procurorului", Sandu nu ar fi ajuns niciodata in fruntea FRF.

Administratorul delegat al clubului Dinamo a reactionat, in editia tiparita a cotidianului Prosport, la seria de acuzatii aduse de fostul sef al FRF, Mircea Pascu.

Cornel Dinu si-a expus partea lui de adevar in cazul alegerilor FRF din 1990 si, chiar daca nu ii da dreptate in totalitate lui Pascu, admite ca ascensiunea lui Mircea Sandu ale la baza mai multe nereguli.

"Pe 9 august '90 a avut loc Adunarea Generala a FRF, iar candidaturile depuse de cluburi cu o luna inainte erau pentru Mircea Pascu si Mircea Sandu. Inainte de alegeri, Mircea Angelescu isi pregatise revenirea la FRF. Astfel, inainte cu o zi de AGA, ministrul Duvaz m-a trimis sa particip la sediul clubului Sportul la o intalnire cu fostul sau profesor arhitect, Mac Popescu. Acolo se aflau cei mai multi conducatori din prima divizie. Nimeni nu a scos niciun cuvant. A vorbit numai Mac Popescu. Spunea ca a organizat o liga a primei divizii si ca doresc ca Angelescu sa fie acceptat candidat al lor la presedintia FRF. In plus, au solicitat sa se distribuie trei puncte pentru un singur vot al celor din Divizia A.

Atunci mi-a venit in minte un compromis. Le-am spus ca Angelescu nu poate candida ca presedinte executiv, ci doar ca presedinte de onoare. Le-am promis ca le voi supune cererile a doua zi in deschiderea AGA, dar ei aveau lucrurile aranjate. A doua zi, AGA a fost de acord sa dea doar doua puncte pentru un vot, iar pentru Angelescu au acceptat functia onorifica. Astfel, avand trei persoane pe doua posturi, l-am intrebat pe Pascu pentru ce functie candideaza, cea executiva sau cea onorifica. A ales functia onorifica.

Mircea Sandu a castigat fara concurenta functia de presedinte executiv al FRF! S-a votat numai pentru functia de presedinte onorific intre Mircea Pascu si Mircea Angelescu", a povestit Dinu.

"Procurorul" admite si ca Mircea Pascu a fost furat la numaratoarea voturilor, fiind propulsat in fata Angelescu.

"Procesul de vot si numaratoarea s-au facut de catre oamenii mai vechi din FRF si pot sa spun un singur lucru: ei vedeau Mircea, treceau Angelescu. Daca Pascu ar fi candidat pentru postul de presedinte executiv, cred ca ar fi castigat", a mai spus Dinu.

Povestea incredibila a numirii lui Mircea Sandu in fruntea FRF

Mircea Pascu a dezvaluit ca, in 1990, a castigat primele alegeri libere pentru sefia FRF dupa care a fost destituit, in locul sau fiind impusi Mircea Angelescu si Mircea Sandu.

Marturia lui Cornel Dinu este a treia, dupa cele ale lui Pascu si Marcel Puscas, care sustine ca Mircea Sandu a fost impus sef la FRF, in timp ce "Nasul" spune si acum ca a castigat acest post in urma unor alegeri libere si corecte.

M.D.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#dezvaluiri ascensiune mircea sandu, #mircea sandu ales frf, #alegeri FRF 1990, #cornel dinu mircea sandu alegeri frf , #presedinte FRF