Sandu, implicat intr-un nou scandal in Liga 1

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 13:20
4735 citiri
Sandu, implicat intr-un nou scandal in Liga 1

Chemat la DNA in cazul dezafilierii Universitatii Craiova si luat la intrebari de FIFA si UEFA pentru ultimele declaratii, presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, are un nou scandal pe cap.

Lise Sandu, sotia sefului de la Casa Fotbalului, a imprumutat pe 18 septembrie 2009 clubul Gloria Bistrita cu 400.000 de euro, suma fiind returnata ulterior din banii pentru drepturile TV, informeaza site-ul gsp.ro.

Potrivit sursei citate, aceasta informatie apare in dosarul dezafilierii "Stiintei", iar dovada provine de la LPF. Procurorii DNA care afirma ca un angajat al Ligii a depus la dosar acest document prin care se motiveaza de ce din drepturile TV cuvenite Gloriei Bistrita o suma de 400.000 de euro a fost varsata in contul Lisei Sandu.

"Cine a adus documentul a dorit sa contreze acuzatia lui Mircea Sandu la adresa lui Adrian Mititelu. Presedintele FRF a spus ca Mititelu a luat bani din drepturile TV in alte conturi decat cele ale Universitatii Craiova.

Se pare ca stingerea prin sumele din drepturile TV a unor datorii ale cluburilor este o practica des intilnita. Asta s-a intimplat si in cazul imprumutului oferit de sotia lui Sandu clubului Gloriei Bistrita.", a declarat o persoana care a vazut respectivul document.

Presedintele Gloriei Bistrita, Jean Padureanu, a confirmat informatia aparuta in dosarele analizate de Directia Nationala Anticoruptie.

"Da, asa e, am luat un imprumut de la sotia presedintelui FRF, dar banii au fost inregistrati legal in contabilitatea clubului. Am facut acest imprumut stiind ca in scurt timp urmau sa ne vina banii din drepturile TV. Acum nu-mi mai amintesc cu exactitate daca LPF i-a virat in contul nostru si noi am stins datoria sau daca Liga i-a virat direct in contul sotiei sefului FRF.", a declarat Padureanu.

Surse din DNA spun ca procurorii au decis sa faca un dosar separat cu speta banilor din circuitul familia Sandu - Gloria Bistrita - Liga Profesionista de Fotbal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Mircea Sandu, #Sandu scandal Liga 1, #Sandu imprumut Gloria Bistrita, #jean padureanu , #presedinte FRF